Primusgatan 116

Tues-Fri 11.30AM - 2PM, May 1 closed for lunch, May 14-15 closed for lunch
Tues-Sat 5PM - 11PM

Visit us on:
Facebook
Instagram

Peek into our
other restaurants:

EAT - European Asian Taste B.A.R. - Blasieholmens akvarium o restaurang

Welcome to Lux Dag för Dag

  • BOOKING / Tel: +46-8-619 01 90
  • Tues-Fri 11.30AM - 2PM, May 1 closed for lunch, May 14-15 closed for lunch / Tues-Sat 5PM - 11PM
  • TODAY'S SPECIAL

Blog

Meny
Gäddqueneller med vitvinsås, gurka och dill
Kalvrostbiff från Almunge med brynt smör och pepparrot
Halloncrêpes med hallonglass

Gör så här:
Sätt hallonglassen i frysen. Sätt ugnen på 220 grader.

Koka upp vitvinsåsen i en kastrull, när den har kokat sänk till mellanvärme och lägg i gäddquenellerna så att de blir genomvarma
(ca 4-5min). Lägg quenellerna på tallrik och lägg på pressgurka och dill.

Lägg potatisen på en ugnsplåt och gnid in den med olja, salt och peppar och rosta den i ugnen så att den blir mjuk och får fin färg, cirka 20-25 min. Salta och peppra kalvrostbiffarna runt om och bryn i en varmstekpanna. Baka klart dem i ugnen till en kärntemperatur på 52 grader (eller till önskad temperatur) ta ut biffarna och låt dem vila i 5 minuter. Värm det brynta smöret i en kastrull. Lägg biffarna på tallrik och lägg på riven pepparrot, kryddkrasse och häll på det brynta varma smöret.

Ta ut glassen 5 minuter innan ni ska äta desserten. Smeta på hallonsylten på crêpen, vik och värm i ugnen i 3-4 minuter så att de blir varma. Lägg på tallrik och lägg på en kula hallonglass.

Lycka till och smaklig måltid!