Primusgatan 116

Tues-Fri 11.30AM - 2PM
Tues-Sat 5PM - 11PM

Visit us on:
Facebook
Instagram

Peek into our
other restaurants:

EAT - European Asian Taste B.A.R. - Blasieholmens akvarium o restaurang

Welcome to Lux Dag för Dag

Blog

Instruktioner för Fredagspåsen 26 september

Friday September 26 Walkthrough

Meny
Potatissoppa med krämbakat ägg och skogssvamp
Gröna enbärsbräserad kronhjortskalv med persiljerot och syltade rönnbär
Blåbärspannkaka med lönnsirap och blåbärsglass

Gör så här:
Ställ in glassen i frysen.
Sätt på ugnen på 140 grader.

Koka upp en kastrull med vatten, dra åtsidan och låt svalna lite. Lägg i äggen, låt stå och dra i ca 5 minuter. Koka under tiden upp soppan och stek skogssvampen. Glöm inte salta och peppra. Lägg svampen i djup tallrik, knäck ägget och lägg ovanpå svampen, toppa med gräslöken. Slå på den rykande varma soppan.

Koka potatis i saltat vatten. Värm på hjortköttet försiktigt i ragusåsen. Värm persiljerötterna i ugnen i ca 10 minuter. Servera de syltade rönnbären till och strössla över skuren persilja.

Höj ugnen till 180 grader.

Ta ut glassen 5 minuter innan servering. Rör runt i pannkaksmeten och stek pannkakan försiktigt i smör tills den är gyllenbrun på båda sidor. Ta ut och dela på 2 och lägg på tallrik. Lägg på glassen och rippla över lönnsirapen.

Lycka till och smaklig måltid!