Primusgatan 116

Tues-Fri 11.30AM - 2PM, May 14-15 closed for lunch, June 19-20 closed
Tues-Sat 5PM - 11PM

Visit us on:
Facebook
Instagram

Peek into our
other restaurants:

EAT - European Asian Taste B.A.R. - Blasieholmens akvarium o restaurang

Welcome to Lux Dag för Dag

  • BOOKING / Tel: +46-8-619 01 90
  • Tues-Fri 11.30AM - 2PM, May 14-15 closed for lunch, June 19-20 closed / Tues-Sat 5PM - 11PM
  • TODAY'S SPECIAL

Blog

Instruktioner för Fredagspåsen 22 maj

Friday May 22 Walkthrough

Meny
Jordärtskockssoppa med Älvdalsrom och syltad tomat
Kalvrostbiff med shiitake, vitlökskräm och frasig jordärtskocka
Vit persika, smördeg och yoghurtsorbet

Gör så här:
Ställ yoghurtsorbeten i frysen och sätt ugnen på 220 grader.

Värm jordärtskockssoppan i kastrull, lägg syltad tomat (rumstempererad) och Älvdalsromen i tallrik och slå på den varma soppan.

Gnid in potatisen med olivolja, salt och svartpeppar, rosta i ugn i 25-30 minuter tills de blir mjuka, stoppa in jordärtskockorna i ugnen när det är ca 10 minuter kvar på potatisen. Stek kalvrostbiffen i smör runtom så det får en gyllenbrun och fin yta, ös köttet med smör i 1-2 minuter och vila köttet, gärna på galler. Stek shiitake i smör, salta när svampen är färdigstekt.

Lägg köttet, svampen, en klick vitlökskräm och jordärtskocka på tallrik, toppa med skuren persilja. Servera den rostade potatisen bredvid.

Ta ut yoghurtsorbeten 5 minuter innan servering. Värm smördegsflarnet 5 minuter i ugn, ta ut och lägg på tallrik och skeda på sorbeten.

Lycka till och smaklig måltid!