Primusgatan 116

Tues-Fri 11.30AM - 2PM, May 1 closed for lunch, May 14-15 closed for lunch
Tues-Sat 5PM - 11PM

Visit us on:
Facebook
Instagram

Peek into our
other restaurants:

EAT - European Asian Taste B.A.R. - Blasieholmens akvarium o restaurang

Welcome to Lux Dag för Dag

  • BOOKING / Tel: +46-8-619 01 90
  • Tues-Fri 11.30AM - 2PM, May 1 closed for lunch, May 14-15 closed for lunch / Tues-Sat 5PM - 11PM
  • TODAY'S SPECIAL

Blog

Facebook Lördag 25:e April

Saturday April 25 Facebook

Vårlamm från Norrby Gård utanför Strängnäs.

Soligt under Lux frukost

Friday April 24 Instagram

Instruktioner för Fredagspåsen 24 april

Friday April 24 Walkthrough

Meny
Grön sparris med krämbakat Sandaägg, majonnäs och Kalixlöjrom
Mörstekt vårlamm med potatisgratäng och gröna bönor
Rabarberkompott, yoghurtsorbet och crumble

Gör så här:
Sätt yoghurtsorbeten i frysen. Sätt ugnen på 180 grader.

Spola det krämbakade ägget i varmt vatten i 10 minuter så att det blir ljummet. Knäck ägget på ett fat och salta, skopa upp det med sked och lägg det på tallriken. Koka sparris i saltat vatten i ca 2 minuter, lägg upp allt på tallrik och lägg på en klick majonnäs och Kalixlöjrom.

Värm det mörstekta lammet i ugn tills det blir frasigt och varmt, ca 15 minuter. Värm även gratängen i ugn tills den är genomvarm, ca 20 minuter. Koka de gröna bönorna i saltat vatten i 5-6 minuter. Lägg potatisgratäng, det varma lammet och bönorna på tallrik och toppa med skuren persilja.

Ta ut yoghurtsorbeten 5 minuter innan servering. Lägg rabarberkompott, en klick yoghurtsorbet och avsluta med crumble.

Lycka till och smaklig måltid!