Primusgatan 116

Tues-Fri 11.30AM - 2PM
Tues-Sat 5PM - 11PM

Visit us on:
Facebook
Instagram

Peek into our
other restaurants:

EAT - European Asian Taste B.A.R. - Blasieholmens akvarium o restaurang

Welcome to Lux Dag för Dag

Blog

Facebook Fredag 30:e Januari

Friday January 30 Facebook

Snart är det alla hjärtans dag och för er som tänkte fira hemma med en mysig middag så har vi på Lux Dag för Dag ett fantastiskt hjälpmedel för att lyckas med middagen. Allt du behöver göra är att öppna champagnen och sätta igång…

Missa inte att beställa:
Alla hjärtans dag påsen 13 februari:
Halv kokt hummer med majonnäs, citron och liten baguette
Röding med sikrom, vitvinssås, gurka, dill och potatis
Chokladmousse med hallon

Denna fredag kostar påsen 595 kr pga av det lite lyxigare innehållet!
Påsen är packad för 2 personer.

Beställs senast den 12 februari kl 16,00.

Meny
Krämig jordärtskockssoppa med syltad svamp och kavring
Svartpepparstekt lamm med kålrot och solroskärnor
Verbenakokt päron, yoghurtsorbet och sockerkrisp

Gör så här:
Sätt yoghurtsorbeten i frysen.

Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

Värm jordärtskockssoppan i kastrull. Värm kavring i 3-4 minuter i ugnen. Lägg den inkokta shiitakesvampen, syltad nemeko (svamp) och kryddkrasse i en djup tallrik. Skumma soppan med hjälp av en stavmixer innan servering, servera varm kavring bredvid.

Värm den färdiga lammbogen i ugn i 15-20 minuter, den ska bli frasig och varm. Värm kålrotspuré i kastrull. Koka potatis i saltat vatten. Värm lammsky i kastrull.

Lägg lammbogen på tallrik. Lägg en klick kålrotpuré, solroskärnor, syltad kålrot och häll på sås. Servera potatis bredvid, toppa rätten med skuren persilja.

Lägg päron med lag och en sked glass på tallrik, toppa med sockerkrisp.

 

Lycka till och smaklig måltid!