Facebook Lördag 16:e Maj

2015/05/16 Blogg

Farmers Dinner den 21 maj
Torsdagen den 21 maj är det Farmers Dinner igen på Lux Dag för Dag! Dessa kvällar bjuder vi in några av våra odlare, fiskare, uppfödare som får presentera sina fina råvaror på vilka vi skapar en unik meny för endast en kväll. Samtliga gäster kommer till Lux kl.18 och får en presentation av kvällens huvudpersoner. Tidigare har Stefan Sellin från Domta gård kommit med sina grisar, Pontus Eriksson från Östermalma viltslakteri med kronvilt och vildsvin, Marie Backrud Ivgren från Löfsta herrgårdsmejeri med ost, smör och mejeri och Ulrika Ivergård med höstgrönsaker från Östhammar m.fl.

Den 21 maj kommer Åsa Levén, rapsoljeproducent från Ingarö, Pelle Holmberg, specialist på ätbara växter och svampar, fiskarna Lars Ökvist och Trygve Bergman tar med nyfångad fisk och Kalixlöjrom.

Menyn blir:

Älgörtslemonad
Rökt öring, rapsfröknäcke och rapsmajonnäs
Löjrom, vild pepparrot, syrad grädde och brioche
Nykokt raps, kräm på nässla, raps- och senapsolja 2013
Älgörtssjuden sik, gran och vårmusseron
Rapsbakad öring, rallarros, harsyra och färsk sikrom
Rabarber, myskmadra, kanelglass och rapskrisp
595 kr

Middagen börja kl 18,00
För bordsbokning:
08 6190 190 alt info@luxdagfordag.se