Pop up #1 Gös 25-26 mars

Thursday March 5th, 2020 Blog

Vi hyllar råvaran

Vid några få unika tillfällen kommer vi att göra en pop up på Lux i ett litet format, vi kommer att koncentrera oss på en lokal och intressant råvara som vi tycker om.
Det känns naturligt att gös blir vår första råvara, fiskaren Per Vidlund, en av leverantörerna vi haft sedan vi öppnade, är en riktig eldsjäl.
Gösen kommer direkt från sjön Mälaren till restaurangen, fisken sorteras för hand av Per, inga mellanhänder, inga onödiga transporter, lokalt och hållbart.
Just nu gör vi allt för att utforska fisken i sin helhet, egenskaper, hängmörning, smaker och texturer. Från kind till rom och allt där emellan, nose to tail.
Djupdykningen och hyllningen av råvaran kommer att bli festliga kvällar för gästen och ge en kick åt det gastronomiska sinnet Genomförandet kommer att bli väldigt kul, tanken har legat och grott länge, nu blir det äntligen av, först ut 25e och 26e mars.
Välkomna!

Pris 1195 kr för en 12-serveringsmeny. Endast 20 platser per kväll.