Menu

The menu at Lux Dag för Dag is decided after the freshest products. We create our menu after the best locally produced products, from farm to table.

We have a close co-operation with many local, small producers, cultivators, farmers, fishermen and hunters who supply us with the best products or catch of the season. Our menu can therefore change from day to day and can also be altered during an evening.

We work almost solely with whole animals to be able to offer a variety and because we believe in sustainability.

We hope that you will enjoy your meal and our “from farm to table” philosophy at Lux Dag för Dag.
Welcome!

Our à la Carte is updated every afternoon under MENU if you want take away from that menu.
Call 08-619 01 90 and order and see you in our Walk Through!

MENU Oct 30 from 5 p.m.

SNACKS (not available as take away)
Dill crisps with Swedish caviar dip 95
Lux wild boar salami 70
Marcona almonds 45
Green olives 45
Smoked reindeer heart with ramson capers 80
Lux chicken liver paté on toasted sourdough bread and cornichons 75

STARTERS (-15 kr take away)
Golden beet tartar with peas, tarragon mayonnaise and cress 135
Tataki of red deer fillet with forest mayonnaise, pommes allumettes and coriander seeds 195
Butter fried chanterelles with ripe cheese cream, Swedish caviar, crispy rye bread and chives 195

MAIN COURSES (-20 kr take away)
Fresh pasta with creamy mushroom sauce, funnel chanterelles, chanterelles and matured cheese 180 (130 kr take away)
Boeuf Bourguignon on red deer with potato puré and smoked bacon 195
Herb grilled reindeer steak with browned butter baked onions and tarragon butter 330
Oven baked pike-perch with salsify, beurre blanc and dill oil 245

DESSERTS (-15 kr take away)
American blueberry pancake with browned butter, roasted nuts and vanilla ice cream 120
Chocolate cream with black currant sorbet, crispy chocolate and black currants 120
Sugar fried apple with cinnamon ice cream 115
Scoop of black currant sorbet/vanilla ice cream/cinnamon ice cream 55
Chocolate praline 24 (20 kr take away)

Our Walk through is open Wed-Thur 5-7 p.m.You can also order take away Friday-Sat from our MENU but pick up from the entrance.

Call and order on 08-619 01 90.

Our 100 sek course Oct 28-29 at 5-7 p.m. in our walk through
Wed: Crispy chili chicken “sweet and sour” with coriander and cucumber
Thur: Texas chili burger with jalapeño and pickled red onion (add French fries for 40 kr)

TODAY’S SPECIAL during lunch at Lux. We also have a lunch à la Carte. Welcome!

w.44 Oct 28-30
Wed: Herb flavoured meatballs in tomato sauce with pesto and penne pasta
Thur: Crispy fish with sauce tartar, broccoli and lemon
Fri: Thinly sliced steak “yakuniku” with onion, herb roasted potato and tarragon mayonnaise

130 kr/110 kr take away
Follow us on instagram and FB for the latest news: luxdagfordag

Sunday October 18th, 2020 Blog

Fredagspåsen är en trerätters meny för två personer där en del är klart att serveras, en del måste kokas, stekas, värmas. Allt följer med inklusive instruktioner. Ni kan behöva olja, smör, salt och peppar hemma.

Fredagspåsen 23 oktober
Liten svampramen med bakat ägg, vetenudlar och pak choi
Biff minute med grönpepparsås, haricôts verts och örtrostad potatis
Citrontarte med italiensk maräng och rårörda hallon
595 kr för 2 personer

Hämtas på fredagen på Lux efter kl.13.
Vi gör nu ett visst antal påsar till varje fredag så först till kvarn. Vi hoppas på detta sätt att alla ska kunna få men det kan bli så att de tar slut.
Beställ via info@luxdagfordag.se. Vi svarar på alla mail och bekräftar beställningen (alternativt låter er veta att den är slut).

Tuesday October 6th, 2020 Blog

Fredagspåsen 9 oktober
Kryddig laxtartar med picklad avokado, späda blad och sesamkrisp
Bouef bourguignon med varmrökt sidfläsk, champinjoner och potatispuré
Crème caramel med rårörda svarta vinbär och mandeltosca
595 kr för 2 personer

Hämtas på fredagen på Lux efter kl.13.
Vi gör nu ett visst antal påsar till varje fredag så först till kvarn. Vi hoppas på detta sätt att alla ska kunna få men det kan bli så att de tar slut.
Beställ via info@luxdagfordag.se. Vi svarar på alla mail och bekräftar beställningen (alternativt låter er veta att den är slut).

Dryckesförslag:
Laxtartar: Torr riesling
Boeuf Bourguignon: Ett mustigt rött vin t.ex. Brunello di Montalcino
Crème caramel: Moulin touchais

Det går bra att beställa Skaldjurspåse för 2 personer från B.A.R. också men senast torsdag kl.14 behöver vi din beställning.
Innehåll:
2 halv hummer
4 havskräftor
300 g rökta räkor
300 g färska räkor
715 kr inklusive bröd, citron och majonnäs

Wednesday September 30th, 2020 Blog

Fredagspåsen 2 oktober
Smörstekt svamp på rostad brioche med västerbottenkräm
Ugnsbakad röding med bakade tomater, mandelvinaigrette och örtcrème fraiche
Lux ostkaka med rårörda hjortron och lättvispad grädde
595 kr för 2 personer

Hämtas på fredagen efter kl.13.
Vi gör nu ett visst antal påsar till varje fredag så först till kvarn. Vi hoppas på detta sätt att alla ska kunna få men det kan bli så att de tar slut.
Beställ via info@luxdagfordag.se. Vi svarar på alla mail och bekräftar beställningen (alternativt låter er veta att den är slut).

Dryckesförslag:
Svamptoast: Gamay, Beaujolais-lättare rött
Röding: Pinot blanc, Alsace-torr
Ostkaka: Passito, Italien