Menu

The menu at Lux Dag för Dag is decided after the freshest products. We create our menu after the best locally produced products, from farm to table.

We have a close co-operation with many local, small producers, cultivators, farmers, fishermen and hunters who supply us with the best products or catch of the season. Our menu can therefore change from day to day and can also be altered during an evening.

We work almost solely with whole animals to be able to offer a variety and because we believe in sustainability.

We hope that you will enjoy your meal and our “from farm to table” philosophy at Lux Dag för Dag.
Welcome!

Menu March 28

FIRST COURSES
Lux chicken liver paté and cold cuts 95/220
Swedish caviar tartlette, Jerusalem artichoke and lemon thyme 205

MAIN COURSES
Pike-perch from Ängsö with green pea cream, sprouts from Under Tallarna and white wine sauce 235
Roasted cabbage rabi with herb flawored cream cheese, emmer and horseradish 185
Lamb from Järinge with roasted onion, crispy cabbage and shiso
Choose between:
Tenderized lamb 225
Medium fried lamb 295

DESSERTS
Caramel simmered rhubarb with milk sorbet 85
Scoop of milk sorbet 55
Chocolate praline 24
Cheese 75

Under GIFT CARDS we offer an Easter bag for 2 persons take away. Pick up April 10 or 11.

LUX EASTER BAG:
Mustard herring
Sea buckthorn herring
Herb herring
Malt- and coriander cured salmon
Dill flavoured mustard sauce
Fennel crisp bread
Ripe cheese
Broccoli and herb vinaigrette
Roasted shoulder of lamb
Potato gratin
Haricôts verts, onion vinaigrette
Lux smoked salmon, mayonnaise and pickled cucumber
Chocolate cake
Vanilla cream, rhubarb compote & roasted white chocolate

595 kr/2 pers. The bag is for 2 persons.

Friday bag for take away April 3 contains:
Fresh shrimps with mayonnaise, bread and lemon
Char with whitefish roe, fresh white asparagus and potato
Chocolate mousse with raspberries and chocolate crisp
595 kr/2 pers. The bag is for 2 persons.
Order at the latest on Thursday at 3 p.m. at info@luxdagfordag.se. Pick up from 11.30 on Friday.

TODAY’S SPECIAL during lunch at Lux. We also have a lunch à la Carte. Welcome!

v.14 (March 31-April 3)
Tues CLOSED
Wed Game chili con carne with spice roasted onion and creamy mint yoghurt
Thur Fish- and shellfish bouillabaisse with garlic mayonnaise and primeurs
Fri Burger of fallow deer with sage, roasted tomato and almonds

130 kr/110 kr take away

FREDAGSPÅSE 27 mars

Thursday March 26th, 2020 Blog

På fredag kan ni äntligen köpa en Fredagspåse på Lux igen!
Påsen är packad för 2 personer och kostar 595 kr
Meny:
-Svamptortellini med buljong, primörer och krasse
-Citruskryddad Ängsögös med vitvinssås, pressgurka, potatis och dill
-Rabarberkompott med vaniljkräm och havrefras

En del är helt klart annat behöver tillagas eller värmas. Instruktioner följer med i påsen. Beställ via mail info@luxdagfordag.se eller ring oss på 08-619 01 90 och beställ senast torsdag kl.15.

Take away från Lux Dag för Dag

Monday March 16th, 2020 Blog

Vi gör allt för att ni ska känna er trygga att besöka vår restaurang. Vi placerar er inte nära varandra, vi jobbar på att det ska finnas handsprit på flera ställen i lokalen och ni kan nu betala med företagsswish.

På Lux Dag för Dag har vi husman dagligen som vi nu fortsätter sälja som take away även på kvällen så länge den finns kvar. 110 kr lunch/165 kr kväll. Utöver det så säljer vi också hela menyn take away dag som kväll. Vår meny är baserad på lokalproducerade råvaror. Vi föreslår även vår färdiga tre-rätters lunchtid att ta med. 300 kr. Denna vecka fortsätter vi med viltköttbullar, gräddsås och lingon 165 kr för vuxen och 65 kr för barn som take away. Det finns även barnpannkakor med sylt och grädde för 65 kr. Från kvällsmenyn rekommenderar vi Korianderstekt gös med smörsås, vit sparris och savoykål 255 kr, Dovkalv med mandelpotatispuré, ramslök och frasig surdeg, 275 kr, det finns även bräserad dovkalv med samma tillbehör för 175 kr. Vi håller stängt de närmsta två tisdagarna, 17 och 24 mars. Nu har vi företagsswish 123 620 90 76 för Lux Dag för Dag.

Allt ovan handlar om take away men vi har även fortfarande öppet om man vill komma till oss och äta.

Ni får gärna stödja oss genom att köpa presentkort från vår hemsida för en måltid längre fram när allt känns tryggare igen. Måtte det blir snart. Ta hand om er.

Lotta och Henrik, Annette och Peter och Daniel med personal

Pop up #1 Gös 25-26 mars

Thursday March 5th, 2020 Blog

Vi hyllar råvaran

Vid några få unika tillfällen kommer vi att göra en pop up på Lux i ett litet format, vi kommer att koncentrera oss på en lokal och intressant råvara som vi tycker om.
Det känns naturligt att gös blir vår första råvara, fiskaren Per Vidlund, en av leverantörerna vi haft sedan vi öppnade, är en riktig eldsjäl.
Gösen kommer direkt från sjön Mälaren till restaurangen, fisken sorteras för hand av Per, inga mellanhänder, inga onödiga transporter, lokalt och hållbart.
Just nu gör vi allt för att utforska fisken i sin helhet, egenskaper, hängmörning, smaker och texturer. Från kind till rom och allt där emellan, nose to tail.
Djupdykningen och hyllningen av råvaran kommer att bli festliga kvällar för gästen och ge en kick åt det gastronomiska sinnet Genomförandet kommer att bli väldigt kul, tanken har legat och grott länge, nu blir det äntligen av, först ut 25e och 26e mars.
Välkomna!

Pris 1195 kr för en 12-serveringsmeny. Endast 20 platser per kväll.