FARMERS DINNER 8 november

Möt Lux duktiga farmare under en Farmers Dinner! Dessa kvällar bjuder vi in våra främsta råvaruproducenter; farmare, odlare, fiskare och jägare. Gästerna välkomnas kl.18.00 för drink och presentation av farmarna, deras råvaror och kvällens meny som naturligtvis är baserad på farmarnas råvaror. Som gäst får man under kvällen tillfälle att fråga farmarna om allt och lära sig mer om råvarorna och hur de odlas, fångas, skördas och tas om hand. Farmers Dinner ger våra gäster unika möjligheter att verkligen få vara med i vårt ”From farm to Table”-tänk och arbetssätt.
Farmers Dinner den 8 november, 2019.
Vi välkomnar Kiplingebergs Gård, Warbro kvarn och Ugglarp grönt

MENY
Viltterrin på rådjur och dovhjort, pistagenötter och dragon
Tataki på dovhjort, savoykålskimchi och soja
Steam buns, broccoli och kai-lan tempura
Salviagnocchi, krasse och brynt smör
Vildsvinsbuljong, nudlar och pak choi
Kronhjort ”steak frites”, grönpepparsås, strimlad trädgårdskål
Rostad emmerglass, ängssyra
695 kr

Dryckespaket finns för de som önskar.

Från Kiplingeberg
levereras viltkött. Kiplingeberg är en herrgård i Bälinge socken i Uppsala kommun. På egendomen bedrivs jord- och skogsbruk, fastighetsförvaltning och viltförvaltning.

Claes Eden köpte gården Kiplinge 1653 av landshövdingen Svante Sparres änka Görvel Bååt. Denna gård kallade han omväxlande Kiplingeberg och Edenhof. Gården bebyggdes ståndsmässigt och blev, efter att Claes Eden adlats Edenberg, insynad som säteri 1656.

I dag ägs gården av hans son Jakob von Engeström (född 1976). Det är i Kiplingeberg som Henrik Norström och Daniel Frick jagar.

Warbro kvarn Familjen Björklund odlar och förädlar ursprungsspannmål med varsamhet i hela kedjan från jord till bord. Ekologiskt spannmål. Gården ligger utanför Katrineholm.

Mikael Jidenholm, grundare av Ugglarps Grönt AB har ett brinnande engagemang för matupplevelser och odling. Ugglarp tar fram unika och högkvalitativa grönsaker så att vi som får smaka dem riktigt kan njuta. De är ett litet företag med stora visioner som brinner för det de gör, vill mycket och har många idéer.

Ugglarp arbetar aktivt med produktutveckling, framtagning av nya grönsaker, samt uppsöker och ger inspiration till nya primärproducenter och delar gärna med sig av den kunskap de har och får genom att leda utvecklingen inom detta område. De medverkar även som inspiratörer vid olika evenemang.