HÖSTENS FARMERS DINNER

Möt Lux duktiga farmare under en Farmers Dinner! Dessa kvällar bjuder vi in våra främsta råvaruproducenter; farmare, odlare, fiskare och jägare. Gästerna välkomnas kl.18.00 för drink och presentation av farmarna, deras råvaror och kvällens meny som naturligtvis är baserad på farmarnas råvaror. Som gäst får man under kvällen tillfälle att fråga farmarna om allt och lära sig mer om råvarorna och hur de odlas, fångas, skördas och tas om hand. Farmers Dinner ger våra gäster unika möjligheter att verkligen få vara med i vårt ”From farm to Table”-tänk och arbetssätt.

Höstens Farmers Dinner: 19 oktober och 14 november. Det går utmärkt att boka redan nu.

Farmers Dinner den 19 oktober

Meny
Savoykål med rökt andhjärta och tryffelsalt
Krämig rotselleri med tryffelsmör
Tartar på kronkalvsrygg, tryffelemulsion, frasigt andskinn och libbstickakapris
Krispigt gräsandlår med kålskott och fänkålsvinaigrette
Kryddpepparstekt gräsandbröst med sky
Bräserad kronkalv med korianderfrön och broccolikräm
Rosastekt kronkalv med gröna fläderbär, purjolök och tryffel
Rödbeta med röda fläderbär, druvjuice och citron-nepeta
695 kr
Dryckespaket finnes om man önskar.

Till den 19 oktober kommer följande farmare:
Mikael Jidenholm, grundare av Ugglarps Grönt AB har ett brinnande engagemang för matupplevelser och odling. Ugglarp tar fram unika och högkvalitativa grönsaker så att vi som får smaka dem riktigt kan njuta. De är ett litet företag med stora visioner som brinner för det de gör, vill mycket och har många idéer.

Ugglarp arbetar aktivt med produktutveckling, framtagning av nya grönsaker, samt uppsöker och ger inspiration till nya primärproducenter och delar gärna med sig av den kunskap de har och får genom att leda utvecklingen inom detta område. De medverkar även som inspiratörer vid olika evenemang.

Mikael tar med sig alla grönsaker till kvällens meny så som savoykål, libbsticka, kålskott, fänkål, broccoli, purjolök och rödbeta.

I hjärtat av Sörmland, nära Stockholm och Mälardalen, har Öster Malma slott blickat ut över Malmasjön i snart 350 år. Här möts man av ett landskap där klövdjuren oblygt kliver ut på ängarna och ett rikt fågelliv i våra viltvatten.

Öster Malma driver en konferens med boende, gårdsbutik med viltkött från eget slakteri och annat från de sörmländska skogarna. Restaurangen serverar självklart gärna vilt.

På Öster Malma finns också Svenska Jägareförbundets kansli. Med proffsig kursledning och avancerad skjutbana erbjuds bland annat jägarexamen och vidareutbildningar för jägare.

Pontus Eriksson på Öster Malma är jägare och har hållit på med slakt i 25 år. Pontus kommer med kronhjort till Farmers Dinner och kommer visa er hur man styckar en hel kronhjort.

Susanne Welin-Berger är sekreterare i Gotlands tryffelakademi och ordförande i Gotlands tryffelförening.

Det är Gotlands tryffelakademi som har dragit igång Tryffelfestivalen på Gotland. Under festivalen kan man vara med i en kurs i tryffelodling, gå på tryffelmarknad, äta tryffelmiddagar på många olika restauranger och få se när hundar (Lagotto Romagnolo) gräver efter tryffel i marken.

Susanne kan allt om de olika tryffelsorterna, hur tryffeln växer, hur man hittar den, hur man tar hand om den, hur man förvarar den, hur man smaksätter bäst med tryffel och mycket mer. Passa på att fråga henne om allt! Det är en upplevelse att sedan åka ner till Gotland och vara med på en tryffeljakt!