Möt personerna bakom Lux Dag för Dag

HENRIK NORSTRÖM

Kreativ chef

Henrik Norström, 47 år, är vår erfarne kreativa ledare. Han älskar jakt och fiske. Just nu är det han med sitt jaktlag som fyller våra kylar med vildand och hjort.

DANIEL GRAVENHORST-LÖVENSTIERNE

Restaurangchef

Daniel Gravenhorst-Lövenstierne, 38 år, har många års erfarenhet inom restaurangvärlden och även vinets värld. Trots passionen för detta hittar han gärna tid till golfen också....

ANDREAS SIMONSSON

Kökschef/Råvarumästare

Andreas Simonsson, 31 år, är vår råvarumästare och kökschef på Lux Dag för Dag. Andreas har daglig kontakt med våra leverantörer för att få tag i det bästa säsongen erbjuder.

På Lux Dag för Dag brinner vi för råvaror

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar Henrik Norström med team en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen. Med en ljus, öppen lokal och ett tillgängligt prisläge är ambitionen att många ska kunna uppleva hantverket på Lux.

– Hos Lux Dag för Dag får gästerna uppleva svenska råvaror när de är som bäst. Vi serverar plommon när de är som allra saftigast, bock när jaktlyckan varit god och fänkål när den nyss skördats. Menyn kommer därför att skifta från dag till dag och rätterna serveras enkelt presenterade. Stämningen är familjär och generös och det är lätt att bara slinka in. Jag vill att det ska vara okomplicerat och glädjefyllt att besöka oss på Lux Dag för Dag, säger Henrik Norström, Kreativ ledare, Lux Dag för Dag.

En varmrätt kostar mellan 195–350 kronor. På menyn  finns även förrätter, desserter, en fyrarätters meny samt ost och chark.

– Vi vill dela vår talang och erfarenhet med fler på ett enklare sätt, samtidigt som vi tar vårt fokus på råvaror och svenska smaker steget längre. Varje morgon kommer vi att överlägga utefter vilka de bästa råvarorna är och skapa dagens meny. Vi arbetar med den svenska smakbilden där elementen är salt, sötsurt, rökt och kryddsättningar, säger Henrik Norström.