Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.

Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!

DAGENS HUSMAN lunchtid på Lux. Vi har även en lunch-à la Carte på plats med bland annat en trerätters för 300 kr. Välkomna!

v.28 (8-10 juli)
Ons: Kryddig oxchili med cocobönor, couscoussallad och örtyoghurt
Tor: Rostat mörstekt fläsklägg med färskpotatis, dijondressing och kumminsyrad vitkål
Fre: Biff ”yakiniku” med ångat ris, koriander och chilimajonnäs

130 kr/110 kr take away

Sista öppna veckan innan sommaruppehållet. Lux har öppet tors-fre kväll (9-10 juli) med bartömning och middag. Albina med flera finns på plats och guidar er! Boka bord från kl.17

Skaldjurspåse för 2 personer
2 halv hummer
4 havskräftor
300 g rökta räkor
300 g färska räkor
2 halv krabba
750 kr inklusive bröd, citron och majonnäs

Beställ senast onsdag kl.20 och hämta på fredagen från kl.16 (vi har öppet hela kvällen sedan).
Maila din beställning till info@luxdagfordag.se.

FREDAGSPÅSEN DEN 26 juni

2020/06/24 Blogg

Skagenröra med rostad brioche, pepparrot och dill
Ugnsstekt rödingfilé med fänkålscrudité, Sandefjordssås och färskpotatis
Varm ostkaka med rostad mandel, lättvispad grädde och hallonsylt

Packad för 2 personer. 595 kr. Beställ senast torsdag kl.10 och hämta på fredagen från kl.16 (vi har öppet hela kvällen sedan). Maila din beställning till info@luxdagfordag.se.

En del är helt klart, en del behöver värmas, en del tillagas. Instruktioner medföljer.