Meny
På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.
Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!
MENY och take away den 20 januari från kl.17
Förrätter (-15 kr take away)
Löjrom från Junkön med frasiga jordärtskockor, gräddsyrad jordärtskockskräm och krasse 215
Krämig soppa på saltbakad silverlök med timjan, lökkräm och marconamandel 140
Toast skagen på rostad brioche med dill, pepparrot och citron 155
Varmrätter (-20 kr take away)
Rypsoljebakad vitkål med örtkonfiterad amadinepotatis, sojakryddad smörsås, frasig kål,
riskrisp och furikake 180
Spisgrillad kummelfilé med musselvelouté, broccoli, späd lök och vattenkrasse 230
Rådjur ”provencale” med baljväxter, lardo, rödvinssky och vitlökssmör 265
Boeuf bourguignon på dovhjort med mandelpotatispuré, varmrökt sidfläsk och kryddrostad lök 195
Desserter (-15 kr take away)
Blodapelsinsorbet med pistagekräm, blodapelsin och pistagenötter 110
Frasfriterad Femme fatale med hjortron och citrontimjan 90
Chokladmousse med karamellglass, kanderade nötter och saltkola 95
Liten Crème brûlée med hallon 55
Kula blodapelsinsorbet eller karamellglass 55
Lux chokladpralin 24 (20 kr take away)
VEGETARISK MENY lör 23 januari
Gräddsyrad jordärtskockskräm med fläderkapris, dillolja, krasse och frasiga jordärtskockor
(lägg till 30g löjrom från Junkön)+95 kr
Svamptartar med ugnsbakad långlök, shimejisvamp, timjan och brynt smör
(lägg till tartarkött av hängmörad fjällkobiff, ca 250 dygnsgrader från Kastellets gård)+70 kr
Nygräddat surdegsbröd med tryffelsmör
Rypsoljebakad vitkål med sojakryddad smörsås, frasig kål, riskrisp och furikaki
(lägg till grillad piggvarskotlett)+90 kr
Frasfriterad Femme fatale, citrontimjan och hjortron
Blodapelsinsorbet med pistagekräm, shisokrasse och citrusolja
595 kr
Underbart vinpaket finnes för de som önskar för 585 kronor
Endast denna meny serveras den 23 jan.
Husman (20-22 jan)
Ons: Oxragu med penne pasta, gremoulata och parmesan
Tor: Kryddrostat kycklinglår Tom kha gai med rostad blomkål och koriander
Fre: Frasig fisk med tartarsås, broccoli och citron
140 kr, 120 kr take away
Vi har också en à la Carte på lunchen med kött, fisk och veg samt en 3-rätters meny för 340 kr