Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.

Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!

MENY Lör 10 april från kl.17
SNACKS (ej som take away)
Lux kycklingleverpastej på rostat surdegsbröd med cornichons 95
Marconamandlar 65
Gröna oliver 55
Lux vildsvinssalami 75
Lux dillchips med löjromsdip 85

FÖRRÄTTER (-15 kr take away)
Nykokt vit sparris med hollandaise, löjrom och gräslök 175
Frasstekt lammbringa med krämig tryffelvinaigrette, ramslök och krispig grönkål 145
Havtornskryddad matjessill på smörstekt rågbröd med färskpotatis, Gammelknaskräm, riven äggula och ramslök 140
Vit sparris med dill- och fänkålsgravad regnbågslax, krämig äggröra, vit soja och gräslök 155

VARMRÄTTER (-20 kr take away)
Spisgrillad torsk med shimeji, sojasmörsås, vitsparris och shiso 250
Barigoulesjuden kronärtskocka med färskpotatis, fänkål, pistou och shiso 180
KRAV-lamm från Järinge gård med rostad silverlök, savojkål, krämiga bönor och ramslök
Välj detalj:
Bog 195
Stek 265 (ej som take away)
Biff 295 (ej som take away)
Hel sjötunga med brynt smör, gravad citron, pepparrot, vit sparris och färskpotatis 390 (ej som take away)

DESSERTER (-15 kr take away)
Färska hallon med ängssyraglass, rårörda hallon, vaniljkräm och rostat bovete 125
Karamellkokt rabarber med yoghurtglass, trädgårdssyra samt drömkrisp 120
Chokladtårta med dulce de leche, chokladsorbet och kanderad pistage 100
Kula yoghurtglass/chokladsorbet/ängssyraglass 55
Lux chokladpralin 24 (20 take away)

Husman (6-9 april)
Tis: Frasstekt fläskschnitzel med syrad lök, västerbottenost, rostad potatis och brännvinssmör
Ons: Ugnsstekt lax med baljväxter, sauce hollandaise och dill
Tor: Svartpepparrostat nötinnanlår med purjolök, senapsvinaigrette och kapris
Fre: Frasig fisk med broccoli, tartarsås och citron

140 kr, 120 kr take away

Vi har också en à la Carte på lunchen med kött, fisk och veg samt en 3-rätters meny för 340 kr

INNEHÅLL I PÅSKPÅSEN:
Senapssill, 100g
Västerbottensill, 100g
Havtornskryddad matjessill, 100g
Potatis, 300g
Dill- och fänkålsgravad lax, 80g
Senapssås
Gammelknas ost, 100g
Varmrökt lax 150g
Majonnäs

Mörstekt lammbog 300g
Potatisgratäng, 400g
Sydfransk grönsaksragu
Dragon- och pepparsmör

Vit chokladpannacotta
Rabarberkompott
Havrecrumble

Köp din påskpåse under PRESENTKORT. Ni hämtar er påse på Långfredagen mellan kl.12-14 på LUX. Påsen kostar 695 kr och räcker till 2 personer.

Fredagspåsen den 26 mars

2021/03/21 Blogg

Fredagspåse 26 mars
Chili- och vitlökstekta jätteräkor med vitlöksbaguette
Biff minute med dragonsmör, brytbönor, lökviniagrette och rostad potatis
Passionsfruktsmousse med karamellsjuden ananas och rostad kokos

Påsen är packad för 2 personer och kostar 700 kr
Viss tillagning krävs, instruktioner medföljer!
Trevlig helg!

Från och med tisdagen den 2 mars öppnar vi även för tisdagsluncher. 11.30-14. Husman den 2 mars blir Fläskschnitzel med dragonsmör, bakad tomat och kaprisviniagrette. Vi har även vår à la carte med förrätter, andra varmrätter, desserter och vår 3-rätters Luxlunch för 340 kr. Varmt välkomna!