Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.

Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.

Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi
Välkomna till oss.

Meny 17 januari

FÖRRÄTTER
Grillad vildand med grönkål, chimichurri och koriander 125
Råbockstataki med savoykålskimchi och sojadressing 175
Löjromstartlette med jordärtskocka och citrontimjan 205
Pastej och chark 95/225
Grillad svamp med gråärtor, rosmarin och brynt smör 135

VARMRÄTTER
Lux fish and chips med tryffelemulsion, vita vinbär och pepparrot 255
Biff Rydberg med rostad jordärtskocka och dragonmajonnäs 255
Ras el hanout-stekt vildand med chilirostad kål och sirap 235
Frasig jordärtskocka med broccolikräm, lagrad ost och grillad citron 185

DESSERTER
Äppelpannkaka med brynt smör, sirap och pekannötter 115
Punschbaba med hjortron och vaniljkräm 130
Hallonsorbet med pistageparfait och karamelliserade nötter 105
Hallonsorbet 55
Chokladpralin 24
Citronfudge 10
En bit ost 75

Alla hjärtans dagmeny serveras 14 & 15 februari (då serverar vi endast denna meny)

Löjromstartlette, jordärtskocka & citrontimjan
Rostad torsk med havskräfta, kronärtskocka och spenatravioli
Rabarberdessert med italienskmaräng och rosblad
695 kr

DAGENS HUSMAN lunchtid på Lux. Vi har även en lunch-à la Carte på plats. Välkomna!

v.3 (14-17 jan)
Tis: Oxbringa med morot, salladslök och smörad buljong
Ons: Laxpudding med smörsås och inlagd gurka
Tors: Lammfärsbullar med tomatsås, bönor, broccoli och vinaigrette
Fre: Frasig fisk med rostad blomkål, citronmajonnäs och kapris

v.4 (21-24 jan)
Tis: Rödvinsbräserad högrev med champinjoner, sidfläsk och syrad lök
Ons: Sej med ägg, räkor och pepparrot
Tors: Rostat kycklinglår med curry, kokosmjölk, broccoli och ris
Fre: Laxwallenbergare med koriander, chilimajonnäs och ingefärskryddad rödkål

130 kr/110 kr take away

God onsdag!

2019/02/06 Blogg

Facebook Torsdag 7:e Juli

2016/07/07 Blogg

Har ni också sommaravslutning på jobbet snart? Ta med dig kollegorna ner till oss vid vattnet och kickstarta semestern på bästa sätt. Vi har öppet för lunch och kväll som vanligt fram till den 16 Juli. Vi ses snart! #Vardagslux

Facebook Tisdag 5:e Juli

2016/07/05 Blogg

En av favoriterna på menyn just nu!
Citruskokt fänkål från Stora Tollby Gård med spansk körvel, fänkålsdill och frasigt rågbröd. Ett måste på verandan! #vardagslux