Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.

Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!

MENY middag 25 september från kl.17. Uppdateras kl.15 i em.

FÖRRÄTTER (-15 kr take away)
Salviastekt gnocchi med tryffelkräm och Unikaost 135
Konfiterade rödbetor med kapris, lufttorkat renkött och getost 145
Lux kycklingleverpastej på rostad surdegsbröd och cornichons 95

VARMRÄTTER (-20 kr take away)
Brynt smörbakad blomkål med quinoa, syrad grädde, äpple och curryvinaigrette 180
Bräserad kronhjort med sirapskaramelliserad kål, rostad brysselkål och vattenkrasse 215
Ängsögös med gräddstekt skogssvamp, hyvlad broccoli, citronette och picklade ramslöksbär 245
Gäddqueneller med kräftvelouté och grön sparris 195

DESSERTER (-15 kr take away)
Stenhusegårdshallon med hallonsorbet, mjuk mandelkaka och karamelliserade pumpafrön 115
Sockrade hjortron med punschglass och honungskrisp 125
Amerikansk blåbärspannkaka med lönnsirap, brynt smör, karamelliserade nötter och vaniljglass 120
Kula hallonsorbet/punschglass/gräddvaniljglass 55
Chokladpralin 24 (20 take away)

Med reservation för ändringar

Luckan är öppen ons-tors 17-19. Fredag och lördag kväll kan ni också beställa från menyn men hämta från entrén.

Ring in din beställning på 08-619 01 90.

Hundringen 23-24 sep kl.17-19 i luckan
Ons: Grillad flankstek med chilimajonnäs, kimchi, ris och koriander
Tor: Dubbel burgare med cheddar, cream cheese, jalapeño och stekt lök (+pommes 40 kr)

DAGENS HUSMAN lunchtid på Lux. Vi har även en lunch-à la Carte på plats med bland annat en trerätters för 300 kr. Välkomna!

v.39 23-25 sep
Ons: Kryddpepparbräserad högrev med rostade morötter, syltade betor och persilja
Tor: Lux varmrökta regnbågslax med pepparrotsdressing, ljummen potatissallad och pressgurka
Fre: Oxfärsbiff med löksky, potatispuré och lingonsylt

130 kr/110 kr take away
Följ oss på instagram och FB för de senaste nyheterna: luxdagfordag

Beställ i tid

2020/09/07 Blogg

Nu provar vi att göra ett visst antal Fredagspåsar så nu är det först till kvarn innan de tar slut. Förhoppningsvis får alla men det kan ta slut. Beställ via info@luxdagfordag.se. Vi bekräftar alla mail (alternativt, men förhoppningsvis inte, meddelar vi att de är slut för den fredagen). Till fredag den 11 september består påsen av:

Asiatisk laxtartar med sojamajonnäs, puffat ris & kimchi gurka
Ugnsstekt torsk med musselvelouté, dill- & kapriskryddad zucchini & färskpotatis
Amerikansk äppelpannkaka med lönnsirap, brynt smör & karamelliserade nötter
595 kr för 2 pers

Sista öppna veckan innan sommaruppehållet. Lux har öppet tors-fre kväll (9-10 juli) med bartömning och middag. Albina med flera finns på plats och guidar er! Boka bord från kl.17

Skaldjurspåse för 2 personer
2 halv hummer
4 havskräftor
300 g rökta räkor
300 g färska räkor
2 halv krabba
750 kr inklusive bröd, citron och majonnäs

Beställ senast onsdag kl.20 och hämta på fredagen från kl.16 (vi har öppet hela kvällen sedan).
Maila din beställning till info@luxdagfordag.se.