Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.

Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.

Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi
Välkomna till oss.

Meny 19 oktober
FÖRRÄTTER
Lux kycklingleverpastej med rostat bröd och cornichons 95
Svenska charkuterier 195
Kronkalvstataki, grillad pak choi, sesam och soja 190
Svamptartar med spritärtor och nystekta trattkantareller 145
Limesyrad abborre, korianderfrön och koriander 155
Färsk löjrom från Junkön med gräddfil, rödlök och rostat flatbread 195

VARMRÄTTER
Rostad savoykål med kräm på gula ärtor och tempurafriterad broccoli 185
Spishalstrad abborre med mangold, Sandefjordsås och löjrom 275
Rostad gös med pommes frites och tryffelkräm 285
Rosastekt råbock med trattkantareller, gräddstekt jordärtskocka och lufttorkad grissida 305
Mörstekt lamm med saltrostade betor och ramslöksbär 245
Rosastekt lammrygg med saltrostade betor och ramslöksbär 325

DESSERTER
Druvsorbet med vaniljparfait och päron 125
Äppelpannkaka med lönnsirap, brynt smör, salta nötter och kanelsås 110
Bakad choklad med chokladsorbet, havtornskräm och chokladkrisp 120
Kula chokladsorbet 55
En bit ost med plommonmarmelad 75
Chokladpralin 22

DAGENS HUSMAN lunchtid på Lux. Vi har även en lunch-à la Carte på plats. Välkomna!

v.43 (22-25 okt)
Tis Citronrostat kycklinglår med svampvelouté, gremolata och pasta
Ons Ångad torsk med krämbakat ägg, hollandaise och blomkål
Tors Fänkålskryddade lammfärsbullar med rostade medelhavsgrönsaker
Fre Fläskschnitzel med gröna bönor, kapris och citron- och svartpepparsmör

v.44 (29 okt-1 nov)
Tis Rödvinsbräserad högrev med bacon, syrad lök och champinjon
Ons Ångad torsk med pak-choi, sojamajonnäs och koriander
Tors Oxfärsbiff med löksky, saltgurka och potatismos
Fre Frasig fisk med tartarsås, gröna ärtor och mynta

v.45 (5-8 nov)
Tis Oxbringa med rostad lök, morot och grönpepparsås
Ons Ångad sej med brynt smör, räkor och pepparrot
Tors Frasig kyckling med asiatisk kålsallad och sojamajonnäs
Fre Wallenbergare med brynt smör, gröna ärtor och potatispuré

130 kr/110 kr take away

God onsdag!

2019/02/06 Blogg

Facebook Torsdag 7:e Juli

2016/07/07 Blogg

Har ni också sommaravslutning på jobbet snart? Ta med dig kollegorna ner till oss vid vattnet och kickstarta semestern på bästa sätt. Vi har öppet för lunch och kväll som vanligt fram till den 16 Juli. Vi ses snart! #Vardagslux

Facebook Tisdag 5:e Juli

2016/07/05 Blogg

En av favoriterna på menyn just nu!
Citruskokt fänkål från Stora Tollby Gård med spansk körvel, fänkålsdill och frasigt rågbröd. Ett måste på verandan! #vardagslux