Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.

Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.

Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi
Välkomna till oss.

Meny 19 juni
FÖRRÄTTER
Lux kycklingleverpastej 85
Svenska charkuterier 195
Vit sparris med flädervinaigrette och Älvdalsrom 145
Gösceviche med grönärtskräm, musseldashi och koriander 155
Sotad röding med grillad sallad, korianderkapris och basilikakräm 155
Lammtartar med ramslök och rostat lammfett 150

VARMRÄTTER
Kryddsotad torsk med vikentomat, pepparrot och krasse 255
Spenat-och färskostravioli med vit sparris, cocobönor, lagrad ost och grönkål 185
Mörstekt BBQ-lamm med nyrostat flatbread, vitlökskräm och späda skott 255
Spishalstrad gös med grön sparris och smörsås 270

Hängmörad kalv med kai lan, färsk vitlök
och brynt smörmajonnäs
Välj detalj:
Rygg 325
Filé 350

DESSERTER
Smörstekta plättar med hallonsylt, lättvispad grädde 95
Karamelliserad rabarber med ängssyrasorbet 115
Fläderparfait med hallonsorbet och jordgubbar 125
Kula sorbet 55
Gårdsostar, fikonmarmelad 75/160
Chokladpralin 22

DAGENS HUSMAN lunchtid på Lux. Vi har även en lunch-à la Carte på plats. Välkomna!

v.25 (18-21 juni)
Tis Kryddrostad sej med sauce hollandaise, krämbakat ägg och grön sparris
Ons Rostat kycklinglår med caesarsallad och krutonger
Tors Frasig fisk med broccoli och kaprismajonnäs
Fre Midsommarstängt

v.29 (25-28 juni)
Tis Ångad torsk med broccoli, soja, böngroddar och koriander
Ons Timjankryddad färsbiff med grönpepparsås, tomatsallad och pommes frites
Tors Dragonrostad kalvrostbiff med potatissallad
Fre Varmrökt regnbågslax med salsa verde och grön sparris

v.30 (2-5 juli)
Tis Frasfriterad grissida med pak choi och chilimajonnäs
Ons Fiskgryta med kokosmjölk, grön curry, morot och salladslök
Tors Halstrad regnbågslax med primörssallad
Fre Rostad kyckling med quinoa, granatäpple och ruccola

v.31 (9-12 juli)
Kommer snart…

130 kr/110 kr take away

God onsdag!

2019/02/06 Blogg

Facebook Torsdag 7:e Juli

2016/07/07 Blogg

Har ni också sommaravslutning på jobbet snart? Ta med dig kollegorna ner till oss vid vattnet och kickstarta semestern på bästa sätt. Vi har öppet för lunch och kväll som vanligt fram till den 16 Juli. Vi ses snart! #Vardagslux

Facebook Tisdag 5:e Juli

2016/07/05 Blogg

En av favoriterna på menyn just nu!
Citruskokt fänkål från Stora Tollby Gård med spansk körvel, fänkålsdill och frasigt rågbröd. Ett måste på verandan! #vardagslux