Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.

Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.

Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi
Välkomna till oss.

Meny 17 augusti
FÖRRÄTTER
Lux kycklingleverpastej 85
Svenska charkuterier 195
Smörstekt zucchini med dragonmajonnäs, kantareller och mandel 145
Tataki på kalvfilé med tryffelkräm och gran 185
Löjrom med spritärtor, bondbönor och smörsås 195
Rödingsashimi med fläderpicklad gurka och vit soja 165

VARMRÄTTER
Nudlar med svampbuljong,kantareller, sojamarinerat ägg och broccoli 185
Grillad gös med bondböna, koriander, jalapeño och smörsås 275
Röding med frasig vitlök, mangold och sojadressing 245
Lammstek med grillad purjolök, vitlökskräm och timjan 295
Ryggbiff med gräddstekta kantareller och mandelpotatispuré 325

DESSERTER
Karamellsjudna Enskedeplommon med vaniljglass 115
Färska hallon med sablé Breton och vaniljkräm 110
Äppelpannkaka med lönnsirap, brynt smör, pekannötter och kanelsås 110
Kula vaniljglass 55
Löfsta Blå med fikonmarmelad 75
Chokladpralin 22

KRÄFTSKIVA FREDAGEN DEN 23 AUGUSTI kl.19
Ett halvt kilo Hjälmarkräftor som vi givetvis kokat själva efter konstens alla regler
serveras med Västerbottenpaj, ost, bröd och smör. 450 kr
Om man önskar något sött efteråt så finns Hallonpavlova att beställa.

Passande drycker finnes självklart och snapsvisor kommer att sjungas. Happy hours 17-19.

DAGENS HUSMAN lunchtid på Lux. Vi har även en lunch-à la Carte på plats. Välkomna!

v.33 (14-16 augusti)
Ons Fläskschintzel med citron- & vitlökssmör och gröna ärtor
Tors Ångad torsk med sojadressing, pak choi och koriander
Fre Inkokt regnbågslax med dillmajonnäs och pressgurka

v.34 (20-23 aug)
Tis Svartpepparrostad fläskkarré med vitlöksmajonnäs, oliv och ruccola
Ons Torsk med musselvelouté, dill- & citronkryddad gurka
Tors Lammfärsbiff med gröna bönor och vitlökssmör
Fre Frasig sej med broccoli och tartarsås

v.35 (27-30 aug)
Tis Char sui rostat anklår med syrad kålsallad, sojamajonnäs och koriander
Ons Rostat kycklinglår med caesarsallad och krutonger
Tors Laxwallenbergare med chilimajonnäs och gurksallad
Fre Färsbiff med grönpepparsås och rostad morot

v.36(3-6 sep)
Tis Kokt oxbringa med pepparrot, morot och smörad buljong
Ons Viltfärsbiffar med svampsås, persilja och svartvinbärgelé
Tors Frasig fisk med broccoli och kaprismajonnäs
Fre Svartpepparkryddat nötinnanlår med purjolök och senapsvinaigrette

130 kr/110 kr take away

God onsdag!

2019/02/06 Blogg

Facebook Torsdag 7:e Juli

2016/07/07 Blogg

Har ni också sommaravslutning på jobbet snart? Ta med dig kollegorna ner till oss vid vattnet och kickstarta semestern på bästa sätt. Vi har öppet för lunch och kväll som vanligt fram till den 16 Juli. Vi ses snart! #Vardagslux

Facebook Tisdag 5:e Juli

2016/07/05 Blogg

En av favoriterna på menyn just nu!
Citruskokt fänkål från Stora Tollby Gård med spansk körvel, fänkålsdill och frasigt rågbröd. Ett måste på verandan! #vardagslux