Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.

Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!

MENY och take away den 20 januari från kl.17
Förrätter (-15 kr take away)
Löjrom från Junkön med frasiga jordärtskockor, gräddsyrad jordärtskockskräm och krasse 215
Krämig soppa på saltbakad silverlök med timjan, lökkräm och marconamandel 140
Toast skagen på rostad brioche med dill, pepparrot och citron 155

Varmrätter (-20 kr take away)
Rypsoljebakad vitkål med örtkonfiterad amadinepotatis, sojakryddad smörsås, frasig kål,
riskrisp och furikake 180
Spisgrillad kummelfilé med musselvelouté, broccoli, späd lök och vattenkrasse 230
Rådjur ”provencale” med baljväxter, lardo, rödvinssky och vitlökssmör 265
Boeuf bourguignon på dovhjort med mandelpotatispuré, varmrökt sidfläsk och kryddrostad lök 195

Desserter (-15 kr take away)
Blodapelsinsorbet med pistagekräm, blodapelsin och pistagenötter 110
Frasfriterad Femme fatale med hjortron och citrontimjan 90
Chokladmousse med karamellglass, kanderade nötter och saltkola 95
Liten Crème brûlée med hallon 55
Kula blodapelsinsorbet eller karamellglass 55
Lux chokladpralin 24 (20 kr take away)

VEGETARISK MENY lör 23 januari
Gräddsyrad jordärtskockskräm med fläderkapris, dillolja, krasse och frasiga jordärtskockor
(lägg till 30g löjrom från Junkön)+95 kr

Svamptartar med ugnsbakad långlök, shimejisvamp, timjan och brynt smör
(lägg till tartarkött av hängmörad fjällkobiff, ca 250 dygnsgrader från Kastellets gård)+70 kr

Nygräddat surdegsbröd med tryffelsmör

Rypsoljebakad vitkål med sojakryddad smörsås, frasig kål, riskrisp och furikaki
(lägg till grillad piggvarskotlett)+90 kr

Frasfriterad Femme fatale, citrontimjan och hjortron

Blodapelsinsorbet med pistagekräm, shisokrasse och citrusolja

595 kr
Underbart vinpaket finnes för de som önskar för 585 kronor
Endast denna meny serveras den 23 jan.

Husman (20-22 jan)
Ons: Oxragu med penne pasta, gremoulata och parmesan
Tor: Kryddrostat kycklinglår Tom kha gai med rostad blomkål och koriander
Fre: Frasig fisk med tartarsås, broccoli och citron
140 kr, 120 kr take away

Vi har också en à la Carte på lunchen med kött, fisk och veg samt en 3-rätters meny för 340 kr

Fredagspåsen den 22 jan

2021/01/18 Blogg

Fredagspåsen 22 januari
Ört- och chilistekta king prawns med vitlöksbröd
Konfiterad och frasstekt lammbog med jordärtskocksgratäng, sydfranska grönsaker och svartpepparmajonnäs
Chokladmousse med saltkola, kanderade nötter och aprikos
350 kr per person. Påsen packas för 2 personer.

Hämtas på fredagen på Lux efter kl.13.
Beställ via info@luxdagfordag.se. Vi svarar på alla mail och bekräftar beställningen (alternativt låter er veta att den är slut).

Nyårspåsen slutsåld

2020/12/27 Blogg

Tack alla som köpt B.A.R.s Nyårspåse. Nu är den tyvärr slutsåld. Ni som köpt kan hämta upp den 30 dec kl.12-13. Vi önskar er ett Gott nytt år!

Tack alla kära ni som köpt vår julpåse och som kommer och hämtar sin/a i dagarna. Ledsen alla andra som inte hann beställa men nu kan vi inte göra fler tyvärr. Vi önskar er en God jul och Gott nytt år!