Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.

Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!

MENY 25 feb från kl.17
SNACKS (ej som take away)
Lux kycklingleverpastej på rostat surdegsbröd med cornichons 95
Marconamandlar 65
Gröna oliver 55

FÖRRÄTTER (-15 kr take away)
Krämig kycklingsoppa med tryffelvinaigrette, blomkål och Havgus 170
Löjrom från Junkön med Gammelknaskräm, örter och frasigt rågbröd 195
Vildsvinsrillette med plommonconfit, lardo och krispig kapris 150
Kryddstekta havskräftsstjärtar med salsa verde, tat soi och puffat ris 190

VARMRÄTTER (-20 kr take away)
Sushiris ”Poke bowl” med tempurafriterad broccoli, sojamajonnäs, sesam och furikaki 180
Gäddqueneller med hummersås, pressgurka, dill och ärtsallad 195
Rosastekt dovhjortsstek med shiitake, druvjuicesjuden persiljerot, frasig svartkål och peppargrädde 275
Texas chili cheese burger med picklad rödlök, jalapeño, cheddar och pommes frites 180 (130 kr take away)

DESSERTER (-15 kr take away)
Sjuden glasrabarber med yoghurtsorbet, rostad vitchoklad och kanderade rosblad 120
Hallonbavaroise med färska hallon, verbena och mandeltosca 115
Chokladtartelette med chokladsorbet, saltkola och karamelliserade hasselnötter 125
Crème caramel med blåbär, hallon och havrecrumble 85
Kula yoghurtsorbet/gräddvaniljglass 55
Lux chokladpralin 24 (20 take away)

Lammkväll med rödvinsprovning lördag 13 mars. Vinprovning kl.16 och middag kl.17.
Lammtartar med krämig tryffelvinaigrette, ramslökskapris, gräslök och lättsaltat potatiskrisp
Rostad frasstekt lammbog med sprisgrillad mangold, mild vitlökskräm och vårlöksvinaigrette
Välj till: Gräddstekt lammbräss med spritärtor och riven tryffel (+120 kr)
Örtkryddad lammstek med konfiterad vit sparris, nässelkräm och Sveciakroketter
Välj till: Grillad Geko (ost från Arla Unika) med timutpeppar och tomat (+95 kr)
Karamellkokt rabarber med yoghurt- och kardemummasorbet samt drömkrisp
Meny utan tillval 650 kr
Vinprovning-pris kommer snart

Husman (24-26 feb)
Ons: Kryddrostat fläsklägg med chilimajonnäs, kimchi och koriander
Tor: Fisk- och skaldjursbouillabaisse med syltade tomater och vitlöksmajonnäs
Fre: Viltfärsbiff med fänkålscrudité, dragonkräm och örtrostad potatis

140 kr, 120 kr take away

Vi har också en à la Carte på lunchen med kött, fisk och veg samt en 3-rätters meny för 340 kr

Fredagspåsen den 22 jan

2021/01/18 Blogg

Fredagspåsen 22 januari
Ört- och chilistekta king prawns med vitlöksbröd
Konfiterad och frasstekt lammbog med jordärtskocksgratäng, sydfranska grönsaker och svartpepparmajonnäs
Chokladmousse med saltkola, kanderade nötter och aprikos
350 kr per person. Påsen packas för 2 personer.

Hämtas på fredagen på Lux efter kl.13.
Beställ via info@luxdagfordag.se. Vi svarar på alla mail och bekräftar beställningen (alternativt låter er veta att den är slut).

Nyårspåsen slutsåld

2020/12/27 Blogg

Tack alla som köpt B.A.R.s Nyårspåse. Nu är den tyvärr slutsåld. Ni som köpt kan hämta upp den 30 dec kl.12-13. Vi önskar er ett Gott nytt år!

Tack alla kära ni som köpt vår julpåse och som kommer och hämtar sin/a i dagarna. Ledsen alla andra som inte hann beställa men nu kan vi inte göra fler tyvärr. Vi önskar er en God jul och Gott nytt år!