Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.

Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.

Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi
Välkomna till oss.

Meny 23 april
FÖRRÄTTER
Lux kycklingleverpastej 85
Svenska charkuterier 195
Rostad grön sparris med lökkräm, Sablé Breton och fänkålspollen 115
Vit sparris med flädervinägrett och löjrom 145
Tataki på dovkalv med ramslöksmajonnäs, rädis, soja 160
Nässelsoppa med pocherat ägg 105
Emmerpizza med crème fraiche och älvdalsrom 135

VARMRÄTTER
Grillad lake med frasig grön sparris, jalapeñomajonnäs 225
Svampravioli med vretärtsgröt, lagrad ost och skogschampinjoner 185
Smörstekt gös med färsklök, krassemajonnäs och nässla 255
Gårdslammrygg med grillad mangold, vit sparris och vitlökskräm 300
Rosastekt dovkalv med frasig jordärtskocka, färsk vitlök, ramslökssmör 285

DESSERTER
Smörstekta plättar med hallonsylt, lättvispad grädde 95
Chokladtartelette med nötter och hallonsorbet 110
Grillad rabarberkompott med karamellsjuden rabarber och kardemumma- och yoghurtglass 120
Kula glass eller sorbet 55
Gårdsostar, fikonmarmelad 75/160
Chokladpralin 22

DAGENS HUSMAN lunchtid på Lux. Vi har även en lunch-à la Carte på plats. Välkomna!

v.17 (23-26 april)
Tis Kryddrostad fläskkarré med sauce béarnaise och pommes frites
Ons Inkokt regnbågslax med primörsallad och salsa verde
Tors Purjolökssoppa med dill och räkor samt Fattig riddare med äppelmos och kanel
Fre Dragonstekt rostbiff med kapris, purjolök och senapsviniagrette

v.18 (30 april-3maj)
Tis Ugnsstekt torsk med dill- & citronkryddad gurka, vitvinsås
Ons Stängt lunchtid. Lux öppnar kl.17.
Tors Svampsoppa med stekt svamp samt Fattig riddare med hallonsylt och grädde
Fre Lammfärsbiff med persiljesmör och gröna bönor

v.19 (7-10 maj)
Tis Frasig fläskschnitzel med friterad kapris, citron och anjovissmör
Ons Ångad torsk med grön sparris, sojadressing och koriander
Tors Nässelsoppa med pocherat ägg samt Fattig riddare med rabarberkompott
Fre Frasig kolja med kaprismajonnäs och broccoli

130 kr/110 kr take away

God onsdag!

2019/02/06 Blogg

Facebook Torsdag 7:e Juli

2016/07/07 Blogg

Har ni också sommaravslutning på jobbet snart? Ta med dig kollegorna ner till oss vid vattnet och kickstarta semestern på bästa sätt. Vi har öppet för lunch och kväll som vanligt fram till den 16 Juli. Vi ses snart! #Vardagslux

Facebook Tisdag 5:e Juli

2016/07/05 Blogg

En av favoriterna på menyn just nu!
Citruskokt fänkål från Stora Tollby Gård med spansk körvel, fänkålsdill och frasigt rågbröd. Ett måste på verandan! #vardagslux