Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.

Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.

Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi
Välkomna till oss.

Meny 25 februari

FÖRRÄTTER
Dovhjortstartar med tryffel och gran 175
Laxsashimi med soja, fläder och shisokrasse 145
Lux kycklingleverpastej och chark 95/225
Löjromstartelette med jordärtskocka och citrontimjan 205

VARMRÄTTER
Korianderkryddad gös med smörsås, vit sparris och citron 275 275
Dovkalv med spetskål, persiljekräm, gröna enbär och svartrot 295
Chili på högrev med flat bread, vintersallad, vitlökskräm och
picklad gurka 195
Hängmörat gårdslamm med gnocchi, karamelliserad lök, vitlök och örter
Välj mellan:
Stek 315
Mörstekt bringa 255
Spenatravioli med skogschampinjoner, svampbuljong
och dragonmajonnäs 185

DESSERTER
Amerikansk pannkaka med honung, karamelliserad havre och yoghurtsorbet 115
Rabarberdessert med italiensk maräng och rosblad 135
Blodapelsin med pistage, timutpeppar och apelsinolja 135
Sorbet 55
Chokladpralin 24
En bit ost 75

DAGENS HUSMAN lunchtid på Lux. Vi har även en lunch-à la Carte på plats. Välkomna!

v.9 Veckans Luxlunch 300 kr
Liten toast Skagen
Mörstekt lamm med gnocchi, karamelliserad lök, vitlök och örter
Crème Brûlée

v. 9 (25-28 feb)
Tis Kryddrostad fläskkarré med pommes frites, rostad lök och koriandermajonnäs
Ons Rostat kycklinglår med svamp, dragon och pasta
Tors Salviakryddad lammfärsbiff med oliver, ruccola och fetaost
Fre Rostad torsk med zucchini, kaprisviniagrette och persiljesmör

v. 10 (3-6 mars)
Tis Ras el hanout-rostat anklår med bulgursallad och chilimajonnäs
Ons Ångad kolja med blomkål och hollandaise
Tors Viltfärslimpa med brytbönor, viniagrette och vitlökssmör
Fre Inkokt regnbågslax med dillmajonnäs och broccoli

130 kr/110 kr take away

God onsdag!

2019/02/06 Blogg

Facebook Torsdag 7:e Juli

2016/07/07 Blogg

Har ni också sommaravslutning på jobbet snart? Ta med dig kollegorna ner till oss vid vattnet och kickstarta semestern på bästa sätt. Vi har öppet för lunch och kväll som vanligt fram till den 16 Juli. Vi ses snart! #Vardagslux

Facebook Tisdag 5:e Juli

2016/07/05 Blogg

En av favoriterna på menyn just nu!
Citruskokt fänkål från Stora Tollby Gård med spansk körvel, fänkålsdill och frasigt rågbröd. Ett måste på verandan! #vardagslux