Julbord

Välkommen in i värmen vid Mälarens strand och låt oss presentera vår jul med ett noggrant utvalt julbord i traditionell anda. Alla i vår personal har bidragit till julbordet genom att plocka bär, frukt, svamp och örter. Henrik Norström, Daniel Frick och deras jaktlag har ser till att det finns egenjagat vilt till julbordet. Vi plockar pors till vår julsnaps och vi syltar under sensommaren för att komplettera julbordet fyllt av råvaror från småskaliga gårdar runtom i Mälardalen, vilt och bär från skogen-tillagade med kärlek.

I år kommer vi göra allt för att det ska kännas så Coronasäkert som möjligt att komma till oss. Vi håller avstånd mellan sällskapens bord, vi håller öppet på vardagarna från 11.30 och hela eftermiddagen och kvällen. Vill man inte sitta i en full matsal är eftermiddagar en bra tid att komma. Vi har inte bestämda sittningstider utan låter bli att ha för många som kommer samtidigt och hoppas därmed också att gäster går olika tider så det inte blir trångt i entrén. På lördagar och söndagar öppnar vi kl.14. Vi kommer ha all mat ute i vårt jultält för att undvika trängsel och självklart har vi engångshandskar och handsprit på flera ställen. Ring oss om ni har frågor. Välkomna!

Julbord 2020

Sill, strömming och lax
Nykokt kulpotatis
Lagrad hårdost
Gravad strömming med sikrom
Gravad strömming med grön chili, krasse och lime
Senapssill
Pepparrot- och dillkryddad sill
Sill med havtorn, kanel och dill
Sill med saffran, ingefära och citrongräs
Citron- och timutpepparsill
Enbär, apelsin- och dragonsill
Flädersill med fänkål
Husets varmrökta regnbågslax
Kallrökt skärgårdslax
Malt- och koriandergravad skärgårdslax
Pressgurka
Dillkryddad söt senapssås
Rapsmajonnäs
Gräddfil, rödlök och kapris
Äppelmos med pepparrot
Svampbuljong med syltad svamp och rotfrukter

Äggrätt
Rökt sik med bakat ägg, varm majonnäs och kavring

Kallskuret; korvar, terrin och pastej
Lux kycklingleverpastej
Dovhjortstek med grönpeppar
Krydd- och senapsrostad skinka
Rökt hjortsstek
Gröna enbärskryddad vildsvinskorv
Lufttorkad fläskkarré
Sellerisallad med rostade valnötter
Saltad gurka
Krispig fänkålssallad
Ingefärskryddad rödkålssallad med apelsin
Sojakryddad morotssallad med koriander
Syltad svamp

Köttbullar, skinka och Jansson
Viltköttbullar
Julkryddade prinskorvar
Fläskkorv med kryddpeppar
Kumminkryddad syrad kål
Mörstekt fläsksida med stjärnanis, honung & vitlök
Pepparrotsstuvad savoykål
Nygräddad Janssons frestelse
Sirapsrostad kål och smörad kålbuljong
Rosmarinrostad jordärtskocka och äpple
Grönpepparrostad pumpa med citronette
Husets senap

Lagrad ost, bröd och marmelad
Löfsta blå
Gammelpär
Unika hårdost

Lux plommonmarmelad
Fänkålsknäckebröd
Kavring
Danskt rågbröd

Choklad, sötris och frukt
Chokladmousse med aprikos och karamelliserade nötter
Vaniljkryddat sötris med rårörda jordgubbar
Lux ostkaka med hallonsylt och vispgrädde
Romkaramelliserad ananas med vaniljkräm
Citronfudge
Mintchokladpralin
Chokladtårta med rostad kokos
Mjuk pepparkaka med lingon
Sticky toffee pudding med salt kolasås
Morotsmarmelad med kanelsocker
Apelsinsallad
Clementiner

Vårt dryckespaket om man önskar:
Glögg
Lux Vinter ale, 50 cl
Lux snaps, 5 cl
Ett glas vitt, rött eller Lux Vinter ale
380 kr

med reservation för vissa ändringar…