Welcome to Lux Dag för Dag

  • BOOKING / Tel: +46-8-619 01 90
  • Tues-Fri 11.30-2 p.m., Wed-Sat 5-8.30 p.m. Next brunch May 22 from noon.
  • TODAY'S SPECIAL
Peek into our other restaurant:

Blog

Helgfestligt!

Monday May 10th, 2021 Blog

Vi har öppet som vanligt denna vecka. Lunch tis-fre och middag ons-lör. Dessutom har vi brunch på lördag den 15 maj från 12. Vi hoppas på soligt väder och många härliga solstunder på verandan!

Beställ din:
FREDAGSPÅSE till 14 maj
Sparrissoppa med kallrökt lax, forellrom och grön sparris
Biff minute med ost- och sidfläskgratinerad färskpotatis (Tartiflette), rödvinssky, grönsallad och dragonvinaigrette
Hallonmousse med rårörda hallon och hallonkaka
Packas för 2 pers, 700 kr.

Maila oss på info@luxdagfordag.se för beställning.

Vårmiddag med Bourgogne blanc-provning

Monday May 3rd, 2021 Blog

VÅRMENY MED BOURGOGNE BLANC-provning kl.16 den 8 maj. Vårmeny kl.17.
Cecilia Barck från Swedish Brand håller i provningen.

Nyskördad rädisa med nässelkräm och puffat bovete
Årets första potatis från Stora Tollby med gräslök och Junkö löjrom
Grön sparris Prima verde från Stenhusegård med ramslöksbéarnaise, ramslöksbär och blommor
Ängsögös med rostad vit sparris, grillat smör, dill, Sandefjordsås och frasiga fjäll
Moscato d’Asti-sjuden våraprikos med punschglass och lättvispad dubbelgrädde
695 kr med vinpaket om man önskar för 550 kr. Om man önskar vara med på vinprovningen bokar man kl.16. Den kostar 380 kr. Endast meny så bokar man kl.17.

Fredagspåsar till 23 april och valborg

Wednesday April 21st, 2021 Blog

Fredagspåsen 23 april
Räkcocktail med grön sparris, grönärtskräm, citronette, gurka och krispigt brödströssel
Konfiterat anklår med ramslöksmajonnäs, rosmarinbakad zucchini- & tomat, kaprisvinaigrette och örtrostad potatis
Mascarponemousse ”tiramisu” med citruskaka och våraprikos

350 kr per person. Påsen packas för 2 personer.

Hämtas på fredagen på Lux efter kl.13.
Beställ via info@luxdagfordag.se. Vi svarar på alla mail och bekräftar beställningen.

Dryckesförslag, 23 april:
Räkcocktail: Riesling, torr och tysk
Anklår: Italiensk nebbiolo
Mascarponemousse: Riesling auslese

VALBORGSPÅSE till 30 april, perfekt anpassad för grillen men funkar bra att tillaga även i köket
Örtgrillad grön sparris med flädermajonnäs, flagad parmesan och kryddkrisp
Dill- och citronbakad gösfilé med ljummen färskpotatis, vårprimörer, romsås och ramslökssmör
Rabarbermarschmallows med vaniljkryddad dipsås och mandelströssel
Packas för 2 pers, 700 kr. Beställ via info@luxdagfordag.se