Menu

The menu at Lux Dag för Dag is decided after the freshest products. We create our menu after the best locally produced products, from farm to table.

We have a close co-operation with many local, small producers, cultivators, farmers, fishermen and hunters who supply us with the best products or catch of the season. Our menu can therefore change from day to day and can also be altered during an evening.

We work almost solely with whole animals to be able to offer a variety and because we believe in sustainability.

We hope that you will enjoy your meal and our “from farm to table” philosophy at Lux Dag för Dag.
Welcome!

Our à la Carte is updated every afternoon (or earlier) under MENU if you want take away from that menu.
Call 08-619 01 90 and order and see you in our Walk Through!

MENU August 18 from 5 p.m. will be updated closer to that date

Today’s special during lunch Aug 17-20
Coming closer to that date… Have a nice summer!

We also have a daily à la Carte lunch time with meat, fish and vegetarian dish plus a 3 course menu for 395 kr

Fredagspåsen 21 maj

Monday May 17th, 2021 Blog

FREDAGSPÅSE till 21 maj
Grillade King prawns med dragonmajonnäs, lime och surdegsbröd
Kryddrostad rödingfilé med örtbrynta cocktailtomater, pepparrotsyoghurt, sommarkål och färskpotatis
Nygräddad rabarberkaka med punschkryddad vaniljsås
Packas för 2 personer och kostar 700 kr
Beställ via info@luxdagfordag.se

Helgfestligt!

Monday May 10th, 2021 Blog

Vi har öppet som vanligt denna vecka. Lunch tis-fre och middag ons-lör. Dessutom har vi brunch på lördag den 15 maj från 12. Vi hoppas på soligt väder och många härliga solstunder på verandan!

Beställ din:
FREDAGSPÅSE till 14 maj
Sparrissoppa med kallrökt lax, forellrom och grön sparris
Biff minute med ost- och sidfläskgratinerad färskpotatis (Tartiflette), rödvinssky, grönsallad och dragonvinaigrette
Hallonmousse med rårörda hallon och hallonkaka
Packas för 2 pers, 700 kr.

Maila oss på info@luxdagfordag.se för beställning.

Vårmiddag med Bourgogne blanc-provning

Monday May 3rd, 2021 Blog

VÅRMENY MED BOURGOGNE BLANC-provning kl.16 den 8 maj. Vårmeny kl.17.
Cecilia Barck från Swedish Brand håller i provningen.

Nyskördad rädisa med nässelkräm och puffat bovete
Årets första potatis från Stora Tollby med gräslök och Junkö löjrom
Grön sparris Prima verde från Stenhusegård med ramslöksbéarnaise, ramslöksbär och blommor
Ängsögös med rostad vit sparris, grillat smör, dill, Sandefjordsås och frasiga fjäll
Moscato d’Asti-sjuden våraprikos med punschglass och lättvispad dubbelgrädde
695 kr med vinpaket om man önskar för 550 kr. Om man önskar vara med på vinprovningen bokar man kl.16. Den kostar 380 kr. Endast meny så bokar man kl.17.