Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.

Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!

MENY Ons 12 maj från kl.17
SNACKS (ej som take away)
Lux kycklingleverpastej på rostat surdegsbröd med cornichons 95
Marconamandlar 65
Gröna oliver 55
Lux vildsvinssalami 75
Lux dillchips med löjromsdip 85

FÖRRÄTTER (-15 kr take away)
Grön sparris Prima Verde från Stenhusegård med ramslöksbéarnaise och ramslöksbär 175
Terrine på KRAV- Järingelamm med fläderpicklad sparris, mandel och rabarberchutney 125
Löjrom från Junkön med Gammelknaskräm, kryddrostad kavring och fläderkapris 195
Makrill ”ceviche” med jalapeñodressing, mozzarella och oxhjärtstomat 180

VARMRÄTTER (-20 kr take away)
Hängmörad biff med ankleversmör, rödvinsrostade färsklökar, nässlor, späd vitlök och pommes frites 355
Sparrisrisotto med rostad vit sparris, grön sparris, parmesan och pumpakrisp 180
Ängsö-gös med rostade rapsskott, grillat smör, dill och Sandefjordsås 250
Bibimbap med spisgrillad biff, kimchi, koriander, jordnötter och kryddig majonnäs 195

DESSERTER (-15 kr take away)
Färska hallon med ängssyraglass, rårörda hallon och rostat bovete 125
Karamelliserad rabarberkompott med mandelpraliné och gräddglass kryddad med rostad emmer 120
Moscato d’Asti-sjuden våraprikos med punschglass och lättvispad dubbelgrädde 115
Kula punschglass/ängssyraglass/emmerglass 55
Lux chokladpralin 24 (20 take away)

MENY 29 maj, Henrik Hermansson från Johan Lidby Vinhandel sätter viner till från Leitz.
-Kanderad kalamataoliv med tapenade
-Makrill ”ceviche” med jalapeñodressing, stracciatella och oxhjärtstomat
-Vit sparris AAA med smörig sparrisvelouté, parmesankräm, spröd brioche och grillad havskräfta
-Kryddstekt Ängsögös med primörbetor, gravad citron, lardo, oxalis och brynt smörmajonnäs
-Rabarbersorbet med vaniljparfait, rabarberkompott, flädermaräng och kanderade rosblad
Meny 695 kr

Vinpaket:
2020 Leitz Martinsthal eko riesling
2018 Leitz Berg Kaisersteinfels
2011 Leitz Berg Kaisersteinfels Magnum
2006 Leitz Berg Schlossberg Spätlese
Pris kommer.

Husman lunchtid 11-14 maj
Tis: Frasstekt schnitzel med örtrostad potatis, blomkål och currysmör
Ons: Ugnsstekt torsk med hollandaise, spenat och fänkålsallad
Tor-Fre: ”Helg”-lunchmeny (på à la carten finns även förrätter, desserter och en tre-rätters meny):
Steak frites med sauce béarnaise, grönsallad, dijonvinaigrette och pommes frites
220 (take away 200)
-Matjessill med brynt smör, färskpotatis, syrad grädde, röd lök och dill
½ 135, hel 195 (take away 120/175)
-Bibimbap med spisgrillad biff, kimchi, koriander, jordnötter och kryddig majonnäs
195 (take away 175)
-Ängsö-gös med rostade rapsskott, grillat smör, dill och Sandefjordsås
250 (take away 230)
-Sparrisrisotto med rostad vit sparris, grön sparris, parmesan och pumpakrisp
150 (take away 130)
-Queneller på Ängsögädda med hummersås, pressgurka, ärtsallad, dill och färskpotatis
195 (take away 175)

Husman: 140 kr, 120 kr take away
Vi har också en à la Carte på lunchen med kött, fisk och veg samt en 3-rätters meny för 340 kr

Helgfestligt!

2021/05/10 Blogg

Vi har öppet som vanligt denna vecka. Lunch tis-fre och middag ons-lör. Dessutom har vi brunch på lördag den 15 maj från 12. Vi hoppas på soligt väder och många härliga solstunder på verandan!

Beställ din:
FREDAGSPÅSE till 14 maj
Sparrissoppa med kallrökt lax, forellrom och grön sparris
Biff minute med ost- och sidfläskgratinerad färskpotatis (Tartiflette), rödvinssky, grönsallad och dragonvinaigrette
Hallonmousse med rårörda hallon och hallonkaka
Packas för 2 pers, 700 kr.

Maila oss på info@luxdagfordag.se för beställning.

VÅRMENY MED BOURGOGNE BLANC-provning kl.16 den 8 maj. Vårmeny kl.17.
Cecilia Barck från Swedish Brand håller i provningen.

Nyskördad rädisa med nässelkräm och puffat bovete
Årets första potatis från Stora Tollby med gräslök och Junkö löjrom
Grön sparris Prima verde från Stenhusegård med ramslöksbéarnaise, ramslöksbär och blommor
Ängsögös med rostad vit sparris, grillat smör, dill, Sandefjordsås och frasiga fjäll
Moscato d’Asti-sjuden våraprikos med punschglass och lättvispad dubbelgrädde
695 kr med vinpaket om man önskar för 550 kr. Om man önskar vara med på vinprovningen bokar man kl.16. Den kostar 380 kr. Endast meny så bokar man kl.17.

Fredagspåsen 23 april
Räkcocktail med grön sparris, grönärtskräm, citronette, gurka och krispigt brödströssel
Konfiterat anklår med ramslöksmajonnäs, rosmarinbakad zucchini- & tomat, kaprisvinaigrette och örtrostad potatis
Mascarponemousse ”tiramisu” med citruskaka och våraprikos

350 kr per person. Påsen packas för 2 personer.

Hämtas på fredagen på Lux efter kl.13.
Beställ via info@luxdagfordag.se. Vi svarar på alla mail och bekräftar beställningen.

Dryckesförslag, 23 april:
Räkcocktail: Riesling, torr och tysk
Anklår: Italiensk nebbiolo
Mascarponemousse: Riesling auslese

VALBORGSPÅSE till 30 april, perfekt anpassad för grillen men funkar bra att tillaga även i köket
Örtgrillad grön sparris med flädermajonnäs, flagad parmesan och kryddkrisp
Dill- och citronbakad gösfilé med ljummen färskpotatis, vårprimörer, romsås och ramslökssmör
Rabarbermarschmallows med vaniljkryddad dipsås och mandelströssel
Packas för 2 pers, 700 kr. Beställ via info@luxdagfordag.se