Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.

Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!

KVÄLLSMENY ons 29 sep från kl.17

SNACKS (ej som take away)
Lux kycklingleverpastej på rostat surdegsbröd med cornichons 65
Marconamandlar 65
Gröna oliver 55
Lux dillchips med forellromsdip 85
Fänkålsalami 65

FÖRRÄTTER (-15 kr take away)
Smörstekta havskräftstjärtar med tomat- och surdegsbrödssallad och oregano 190
Svamptartar med Karljohan, kantareller, spritärtor, krasse och dragon 165
Kronärtskocka med tryffelemulsion, pecorino och riven tryffel 170
Tataki på råbock med sojamajonnäs, gari och sesam 195

VARMRÄTTER (-20 kr take away)
Kryddgrillad Sörmländsk dovspets med rostad butternut squash-pumpa, syltad ingefära, korianderkräm och dovspetssky (Pris efter detalj)
Ugnsstekt Ängsö-gös med kräftstjärtar, krondill, höstprimörer, jalapeñosås och kokt potatis 275
Parmesankrämiga cocobönor med kryddrostad blomkål, frasig svartkål och curryvinaigrette 180
Frasfriterad spätta med stekt skogssvamp, gravad citron och smörsås 215
Mörstekt lammbog med jordärtskocksgratäng, tomatrostade grönsaker och vattenkrasse 205

DESSERTER (-15 kr take away)
Citrussjudna Enskedeplommon med bakad vaniljkräm, plommonis och shishokrasse 120 (ej take away)
Lux chokladdessert med bakad chokladkräm, chokladglass, björnbär, mandel och lavendel 130
Sockerstekta Gravensteineräpplen med vaniljglass och kanelmille feuille 125
Crème caramel med lättsockrade hjortron och tosca 95
Kula vaniljglass/chokladglass 55
Chokladpralin 24 (20 take away)

Dagens husman lunchtid 28 sep-1 okt
Tis: Frasstekt schnitzel med dijonvinaigrette, bacon och ljummen potatissallad
Ons: Ugnsstekt sejrygg med brandade, gravad citron och fänkålscrudité
Tor: Chilirostat fläsklägg med tobansås, bulgursallad och koriander
Fre: Frasig fisk med curryremoulade, broccoli och citron

Vi har också en daglig à la Carte på lunchen med kött, fisk och veg samt en 3-rätters meny för 395 kr

Hoppas sommaren varit skön! Nu är vi strax tillbaka och startar med lunch på tisdag den 17 augusti kl.11.30. Från onsdagen har vi öppet både lunch och middag från kl.17. Ser fram emot att ses igen!

Fredagspåsen 21 maj

2021/05/17 Blogg

FREDAGSPÅSE till 21 maj
Grillade King prawns med dragonmajonnäs, lime och surdegsbröd
Kryddrostad rödingfilé med örtbrynta cocktailtomater, pepparrotsyoghurt, sommarkål och färskpotatis
Nygräddad rabarberkaka med punschkryddad vaniljsås
Packas för 2 personer och kostar 700 kr
Beställ via info@luxdagfordag.se

Helgfestligt!

2021/05/10 Blogg

Vi har öppet som vanligt denna vecka. Lunch tis-fre och middag ons-lör. Dessutom har vi brunch på lördag den 15 maj från 12. Vi hoppas på soligt väder och många härliga solstunder på verandan!

Beställ din:
FREDAGSPÅSE till 14 maj
Sparrissoppa med kallrökt lax, forellrom och grön sparris
Biff minute med ost- och sidfläskgratinerad färskpotatis (Tartiflette), rödvinssky, grönsallad och dragonvinaigrette
Hallonmousse med rårörda hallon och hallonkaka
Packas för 2 pers, 700 kr.

Maila oss på info@luxdagfordag.se för beställning.