Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.
Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!

MENY Fredag 21 januari från kl.17

SNACKS (inte som take away)
Rostat bröd med Lux kycklingleverpastej med cornichons 70
Marconamandlar 65
Gröna oliver 55
Lux dillchips med sikromsdip 90
Rosmarinkryddat smördegskex med olivröra och pecorino 75
Lufttorkad Nibble skinka 95

FÖRRÄTTER (-15 kr take away)
Jordärtskocksfras, löjrom, pancetta, citron och timjan 220 (Ej som take away)
Halstrad gravad röding med äpple, syrad kålrabbi och pepparrot 165
Tartar på dovkalv med frasigt bröd, dragon och lagrad ost 185
Svartrotsceviche med grapefrukt, granatäpple, oliv och koriander 160

VARMRÄTTER (-20 kr take away)
BBQ-grillad dovkalvsbiff med rostad shiitake, mandelpotatispuré, kryddmüsli och sky 365
BBQ-grillad rådjursstek med rostad shiitake, mandelpotatispuré, kryddmüsli och sky 285
Ugnsrostad torsk med krabbsallad, syltad tomat och persiljecrème 265
Rostad fänkål med rosmarinkryddad Amandinepotatis, frasig grönkål och furikake 185
Viltwallenbergare med mandelpotatispuré, gröna ärtor och lingonsylt 245

DESSERTER (-15 kr take away)
Blodapelsinsorbet med mandelmassa och rostad mandel 120
Nygräddad chokladfondant med emmergräddglass, muskot och brynt smör 130 (Ej som take away)
Citronkryddat päron med yoghurtglass, kolasås och ingefära 125
Kula blodapelsinsorbet/emmergräddglass/yoghurtglass 65
Blåbärspaj med mandel och vaniljsås 40 (Endast take away)
Lux chokladpralin 24 (20 kr take away)

Meny Alla hjärtans dag, 14 februari från kl.17
Frasig smördeg med oliv och lagrad ost
Grillad pilgrimsmussla med vintersallad, syrad kålrabbi och dragon
Smörrostad piggvar med kronärtskocka, forellkaviar och vitvinssås
Blodapelsinsorbet med frusen pistagekräm, pistage och shiso
750
Vinpaket kommer att finnas för den som önskar:
2019 Lackner-Tinnacher Weisburgunder
2019 Luke Lambert Chardonnay
2020 Carlin de Paolo Moscato d’Asti
520

Dagens husman lunchtid. 18-21 januari:
(Vi har också en à la carte med en tre-rätters meny, förrätter, varmrätter och desserter).

Tis Buljongkokt oxbringa med brytbönor och skummig pepparrotssås
Ons Ångad sej med vitvinssås, gröna ärtor, frasig grissida och syrad lök
Tors Viltfärsbiff med sirapsrostad kål, gräddsky och rårörda lingon
Fre Kryddrostad sej med brandade och citronkryddad fänkålscrudité
Veckans vegetariaska rätt: Rostad fänkål med rosmarinkryddad Amandinepotatis, frasig grönkål och furikake

Dagens husman kostar 140 kr att äta på plats (veg 150). 120 kr take away (veg 130).

Julbordstider!

2021/12/05 Blogg, Kök

Välkomna!

Fredagsfestmeny

2021/11/15 Blogg

Fredagsfestmeny med klassiskt tema fredag 19 nov från kl.17
LUX toast Skagen med färska Smögenräkor, löjrom från Junkön serverat på danskt rågbröd
Gårdslamm från Järinge gård: Rostad lammstek Provencale med Amadinepotatis och vitlöks- och örtsmör
Royal Gala dessert med mandelflarn, gräddvaniljglass och varm chokladsås
695 kr

Dryckespaket om man önskar:
2018 Chablis Premier cru, Vaucoupin Domaine Gueguen
2017 Brancaia Ilatraia
2020 Château Tirecul Les Pins
595 kr
Vår à la carte erbjuds också på fredag kväll.