Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.

Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!

MENY 3 mars från kl.17
SNACKS (ej som take away)
Lux kycklingleverpastej på rostat surdegsbröd med cornichons 95
Marconamandlar 65
Gröna oliver 55

FÄRRÄTTER (-15 kr take away)
Krämig kycklingsoppa med tryffelvinaigrette, blomkål och Havgus 170
Löjrom från Junkön med Gammelknaskräm, örter och frasigt rågbröd 195
Kryddstekta havskräftsstjärtar med salsa verde, tat soi och puffat ris 190
Tataki på dovkalvsbiff med jalapeño, vit sojadressing och ingefära 175

VARMRÄTTER (-20 kr take away)
Lupinbönsfalafel med hummus, chilikryddad rödkålssallad och koriander 180
Gäddqueneller med hummersås, pressgurka, dill och ärtsallad 195
Spisgrillad torsk med lardo, svartrot, salviakräm och musselvelouté 250
Rosastekt dovhjortsstek med shiitake, druvjuicesjuden persiljerot, frasig svartkål och peppargrädde 275
Lux högrevschili med steam buns, chilimajonnäs, syltad avokado och pommes frites 195

DESSERTER (-15 kr take away)
Sjuden glasrabarber med yoghurtsorbet, rostad vitchoklad och kanderade rosblad 120
Hallonbavaroise med färska hallon, verbena och mandeltosca 115
Chokladtartelette med chokladsorbet, saltkola och karamelliserade hasselnötter 125
Crème caramel med blåbär, hallon och havrecrumble 85
Kula yoghurtsorbet/chokladsorbet 55
Lux chokladpralin 24 (20 take away)

Lammkväll med rödvinsprovning lördag 13 mars. Vinprovning kl.16 och middag kl.17.
Lammtartar med krämig tryffelvinaigrette, ramslökskapris, gräslök och lättsaltat potatiskrisp
Rostad frasstekt lammbog med sprisgrillad mangold, mild vitlökskräm och vårlöksvinaigrette
Välj till: Gräddstekt lammbräss med spritärtor och riven tryffel (+120 kr)
Örtkryddad lammstek med konfiterad vit sparris, nässelkräm och Sveciakroketter
Välj till: Grillad Geko (ost från Arla Unika) med timutpeppar och tomat (+95 kr)
Karamellkokt rabarber med yoghurt- och kardemummasorbet samt drömkrisp
Meny utan tillval 650 kr
Vinprovning 350 kr

Husman (2-5 mars)
Tis: Fläskschnitzel med dragonsmör, bakad tomat och kaprisvinaigrette
Ons: Kokt rimmad oxbringa med krossade rotfrukter, ungsstekt lök och senapsvelouté
Tors: Halstrad råbiff med brytbönor, persiljesmör och rostad potatis
Fre: Frasig fisk med broccoli, tartarsås och citron

140 kr, 120 kr take away

Vi har också en à la Carte på lunchen med kött, fisk och veg samt en 3-rätters meny för 340 kr

Från och med tisdagen den 2 mars öppnar vi även för tisdagsluncher. 11.30-14. Husman den 2 mars blir Fläskschnitzel med dragonsmör, bakad tomat och kaprisviniagrette. Vi har även vår à la carte med förrätter, andra varmrätter, desserter och vår 3-rätters Luxlunch för 340 kr. Varmt välkomna!

Fredagspåsen den 22 jan

2021/01/18 Blogg

Fredagspåsen 22 januari
Ört- och chilistekta king prawns med vitlöksbröd
Konfiterad och frasstekt lammbog med jordärtskocksgratäng, sydfranska grönsaker och svartpepparmajonnäs
Chokladmousse med saltkola, kanderade nötter och aprikos
350 kr per person. Påsen packas för 2 personer.

Hämtas på fredagen på Lux efter kl.13.
Beställ via info@luxdagfordag.se. Vi svarar på alla mail och bekräftar beställningen (alternativt låter er veta att den är slut).

Nyårspåsen slutsåld

2020/12/27 Blogg

Tack alla som köpt B.A.R.s Nyårspåse. Nu är den tyvärr slutsåld. Ni som köpt kan hämta upp den 30 dec kl.12-13. Vi önskar er ett Gott nytt år!