Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.

Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!

Middagstake away meny (endast för take away och från kl.17 ons-lör 2-5 dec)

Förrätter
Ört- och vitlöksgratinerade havskräftor och surdegsbröd 190
Malt- och koriandergravad skärgårdslax på brioche med gravad citron, silverlök, dill och senapssås 145
30g löjrom från Junkön med mandelpotatisplättar, syrad grädde, rödlök och dill 195

Varmrätter
Rödvinsbräserad dovhjortsbog med syltade trattkantareller, persilja och mandelpotatispuré 185
Pumpacurry med rostad blomkål, koriander, aprikos och fröfras 160
Ugnsstekt Ängsögös med Sandefjordsås, laxrom och vinsjuden spetskål 220
ENDAST PÅ TORSDAG KVÄLL: Dubbel peppar jack burger med silverlök, krispsallad,
dillpickles och pepparmajonnäs 170

Desserter
Pavlova med drottningbär, färska hallon, lättvispad grädde och rostad vit choklad 80
Nygräddad äppelpaj med mandelfyllning, havrefras och vaniljsås 80
Chokladmousse med karamellkokt ananas, dulce de leche och kanderade nötter 75

Meny matsal 28 november:
SNACKS
Lux vildsvinssalami 70
Gröna oliver 45
Souvasrökt renhjärta 80
Utomhustorkad renentrecôte 80
Lux kycklingleverpastej på rostat surdegsbröd och cornichons 75

FÖRRÄTTER
30 g Junkölöjrom med mandelpotatisplättar, syrad grädde, dill och gräslök 215
Ört- och vitlöksgratinerade havskräftor och surdegsbröd 205
Dovhjortssteak tartar med tryffel, gräslök, frasig potatis och ramslöksbär 185

VARMRÄTTER
Kryddsmörskrossad Amadinepotatis med frasig grönkål, blomkål och curryvinaigrette 180
Ugnsstekt Ängsögös med Sandefjordsås, laxrom och vinsjuden spetskål 245
Hjortwallenbergare med mandelpotatispuré, gräddstekt svamp och ramslöksbär 205
Risotto med färskriven Gotlandstryffel, Unika-ost och mörkokt dovhjort 220
Dovhjort ”Rydberg” med frasiga jordärtskockor, dragonmajonnäs, pepparrot och syrad långlök 265

DESSERTER
Inkokta körsbär med karamellglass och bakad choklad 115
Nygräddad äppelpaj med mandelfyllning, havrefras och kanelsås 100
Pavlova med drottningbär och vispad grädde 105
Kula karamellglass 55
Chokladpralin 24

DAGENS HUSMAN lunchtid på Lux. Vi har även en lunch-à la Carte på plats med bland annat en trerätters för 300 kr. Välkomna!

v.49 2-4 dec
Ons: Oxbringa med krossade rotfrukter, senapsvelouté och persilja
Tor: Kumminrostad fläskkarré med skysås, kryddsmör och rostad potatissallad
Fre: Ugnsstekt lax med saffranssjuden fänkål, kryddig paprikamajonnäs och salvia

130 kr/110 kr take away
Följ oss på instagram och FB för de senaste nyheterna: luxdagfordag

Fredagspåsen 27 november
Toast Skagen med brioche, pepparrot, dill och citron
Ugnsstekt rödingfilé med laxrom, citron- och kaprisvinaigrette, gurka och kokt potatis
Vanilj- och gräddfilskräm med havrecrumble, inkokta körsbär och lemon curd
595 kr för 2 personer

En del behöver tillagas, en del värmas, en del är klart. Först till kvarn, de kan ta slut. Maila din beställning till info@luxdagfordag.se

2020/11/05 Blogg

Fredagspåsen den 6 november är tyvärr slutsåld nu. Tack alla som beställt och välkomna igen att beställa nästa vecka. Påsen uppdateras under fliken FREDAGSPÅSEN. Trevlig helg!

2020/10/18 Blogg

Fredagspåsen är en trerätters meny för två personer där en del är klart att serveras, en del måste kokas, stekas, värmas. Allt följer med inklusive instruktioner. Ni kan behöva olja, smör, salt och peppar hemma.

Fredagspåsen 23 oktober
Liten svampramen med bakat ägg, vetenudlar och pak choi
Biff minute med grönpepparsås, haricôts verts och örtrostad potatis
Citrontarte med italiensk maräng och rårörda hallon
595 kr för 2 personer

Hämtas på fredagen på Lux efter kl.13.
Vi gör nu ett visst antal påsar till varje fredag så först till kvarn. Vi hoppas på detta sätt att alla ska kunna få men det kan bli så att de tar slut.
Beställ via info@luxdagfordag.se. Vi svarar på alla mail och bekräftar beställningen (alternativt låter er veta att den är slut).