Meny

På Lux Dag för Dag styr råvarorna dagens meny. Varje dag skapar vi en ny meny av de bästa lokala råvarorna för dagen, från jord till bord.
Vi har ett berikande samarbete med många små producenter i vår närhet som förser oss med de allra bästa råvarorna i aktuell säsong. Menyn kan därför skifta från dag till dag och kan även bytas ut under kvällen.
Vi jobbar nästan uteslutande med hela djur för att få mångfald och för att det går i linje med vårt hållbarhetstänk.
Vi önskar er en trevlig, njutningsfull måltidsupplevelse med vår ”farm to table”-filosofi.
Välkomna till oss!

MENY 22 juni från kl.17

SNACKS (inte som take away)
Marconamandlar 65
Gröna oliver 55
Lux dillchips med stenbitsromdip 90
Nibble lufttorkad skinka 95

FÖRRÄTTER (-15 kr take away)
Kalvtartar med rädisor, ramslök och vitlökskräm 205
Kyld nässelbuljong med bondbönor, citronolja och krutonger 160
Ängsö-gös med gurka, yuzu, pepparrot och koriander 185
Vit sparris med fläderkräm, forellrom och trädgårdssyra 195

VARMRÄTTER (-20 kr take away)
Rostad Ängsö-gös med beurre blanc, forellrom, grön sparris och spritärtor 320
Kalvbiff med brynt smörmajonnäs, grön sparris och husets pommes frites 365
Krossad färskpotatis med blomkål, vitlök, frasig grönkål och syrad schalottenlök 225
Gårdslammstek med vårprimörer, sky och mandelpotatispuré 305

DESSERTER (-15 kr take away)
Färska jordgubbar med hallon, maräng och yoghurtglass 145
Nygräddad chokladfondant med emmergräddglass, muskot och brynt smör 130 (Ej som take away)
Mandelkaka med sockerkokta blåbär, kokossorbet och limecurd 135
Hybrid blåmögelost med fikonmarmelad 95
Kula emmergräddglass/kokossorbet/yoghurtglass 65
Lux chokladpralin 24

Dagens husman lunchtid. 21-23 juni:
(Vi har också en à la carte med en tre-rätters meny, förrätter, varmrätter och desserter).

Tis Frasig fisk med tartarsås, broccoli och citron
Ons Rostat kycklinglår med caesarsallad och lagrad ost
Tors Fläskschnitzel med somrig potatissallad och kaprissmör
GLAD MIDSOMMAR!

Veckans vegetariska: Krossad färskpotatis med blomkål, vitlök, frasig grönkål och syrad schalottenlök

Dagens husman kostar 150 kr att äta på plats (veg 160). 130 kr take away (veg 140).

Champagnemiddag 25 maj

2022/05/05 Blogg

Champagnemiddag den 25 maj

Vi välkomnar Jean-Marc Lallier, sjätte generationens vinmakare och ansvarig för public relations, från champagnehuset Deutz till Lux att berätta om sina fantastiska champagner. Vi längtar och hoppas ni vill vara med denna kväll.

Kvällens meny:
Potatiskräm, löjrom, potatischips och nässlor
Färska räkor, brödfras, brynt smörmajonnäs och sparris
Ugnsstekt gös med spritärtor, örter, beurre blanc och färskpotatis
Vit persika, färska hallon, maräng och yoghurtglass
750 kr

Champagner till:
Deutz Brut Classic
2017 Deutz Blanc de Blancs, magnum
2013 Cuvée William Deutz
Deutz Rosé Sakura
1100 kr
(vissa ändringar kan ske)

Välkomna till Påskbuffé Långfredag-Påskafton

2022/03/10 Blogg, Dagens råvaror, Kök, Matsal, Meny, Nyhet, Press, Recept, Walkthrough

Läs hela vår meny under PÅSKBUFFÉ. Varmt välkomna!

På torsdag kommer burgaren (Dubbel cheese med chipotlemajonnäs, tomat, silverlök och pommes frites) kosta 200 kr take away och 245 kr i matsalen (inte barnens om ni inte önskar det specifikt). Ni skänker då 50 kr som vi ger Röda Korset för att skicka lite hjälp till Ukraina. Lux skänker lika mycket som ni alla bidrar med, så om det säljs 100 burgare så ger ni 5000 kr och vi samma summa. Ses på torsdag!